Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Rosal a pierdut lupta cu Primăria Suceava. Licitația pentru salubrizare va fi reluată

Instanţa superioară suceveană a respins ca nefondat recursul principal al Rosal Grup. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că astfel au fost epuizate toate căile de atac, iar în picioare a rămas contractul de salubrizare menajeră cu cele două fime sucevene.

„La Curtea de Apel, s-a dat, definitiv, rezoluţia la reclamaţia pe care Rosal a făcut-o, precum că am atribuit ilegal contractul celor de la Diasil şi Florconstruct. S-a terminat şi apelul şi toate căile de atac, a rămas contractul temporar cu cele două firme, însă suntem interesaţi să avem unul permanent”, a spus Lungu.

Primăria Suceava va relua în acest an licitația privind atribuirea contractului pentru serviciul de salubrizare menajeră.

El a amintit că deja este pregătită documentaţia pentru organizarea unei noi licitaţii de atribuire, pe o perioadă de 12 ani, a serviciului de salubritate menajeră. Lungu crede că aceasta va fi lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) la finele lui februarie, după ce, în aceeaşi lună, caietul de sarcini şi celelalte documente vor fi aprobate în şedinţă a Consiliului Local. Conform edilului-şef sucevean, câştigătorul competiţiei va trebui să amenajeze, printre altele, 200 de depozite de colectare a deşeurilor menajere, dintre care 100 îngropate şi 100 semiîmgropate.

„Vrem să avem un operator definitiv de salubritate, mai ales că, în 2017, se deschide şi depozitul ecologic de deşeuri de la Moara”, a opinat Lungu.

Contractul parafat de Primăria Suceava cu Rosal Grup Bucureşti a încetat în primăvara lui 2015, după 8 ani de desfăşurare. Pe fondul expirării acestuia pe data de 17 aprilie 2015, dar şi ca urmare a întârzierii licitaţiei pentru delegarea serviciului către un nou prestator, atribuirea pe o perioadă limitată a activităţii de salubritate menajeră s-a făcut, pe motiv de forţă majoră, către asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service. Invitată să presteze temporar serviciul alături de cele două firme, Rosal Grup a refuzat oferta.O licitaţie pentru delegarea definitivă a gestiunii serviciului de salubritate menajeră a avut loc pe 21 iulie 2015, însă, la momentul respectiv, soluţiile date de autorităţile contractante au fost contestate de către Rosal Grup la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) şi la Curtea de Apel Suceava. Dată fiind această situaţie, Primăria a fost nevoită să anuleze licitaţia, fapt confirmat prin decizia CNSC nr. 9353 din 2 iunie 2016, adică după aproape 1 an de la data licitaţiei. Reamintim că, în urma analizării ofertelor în comisia specializată, câştigătoare a licitaţiei a fost declarată asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service, care, în urma luării în concesiune a serviciului, urma să plătească o redevenţă de 35.000 de lei pe an.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*