Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Noul sediu al Arhiepiscopiei și Rădăuților a fost sfințit de IPS Pimen

Noul sediu al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a fost sfințit, joi, de către un sobor de preoți în frunte cu Înalt Prea Sfinția Sa Pimen. Imobilul este amplasat pe locul fostului sediu care a fost distrus de incendiu însă are o nouă înfățișare, una modernă și la standarde europene.

Investiția, situată lângă Mănăstirea Sf Ioan cel Nou din Suceava, a ajuns la aproximativ 6 milioane de lei, fiind executată de firma „General Construct”. Între arhimandriți, diaconi și preoți s-au aflat starețul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, arhimandrit preotul Vasile Baltag, consilier la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, protopopi și preoții care sunt profesori la Seminarul Teologic, stareți de mănăstiri și preoți parohi din municipiul Suceava.

Nu au lipsit nici autoritățile județului, dar și fostul deputat PNȚCD, Vasile Lupu, originar din Dolhasca, un apropiat al IPS Pimen, președintele CJ, Gheorghe Flutur, prefectul Constantin Harasim, primarul Ion Lungu și viceprimarul Marian Andronache, șeful ISU, gen. de brigadă, Ioan Burlui, consilierul județean PSD, Mihai Grozavu, parlamentari şi conducerilor unor instituții publice.

IPS Pimen a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la ridicarea noului sediu dar, în mod special, directorului general al „General Construct”, Viorel Nuțu, și arhitectului Doru-Ghiocel Olaș, acesta din urmă fiind deja cunoscut ca arhitect pentru biserici.

Noul sediu va adăposti doar sediul administrativ al Arhiepiscopiei și nu și Seminarul Teologic așa cum era în vechea locație. Potrivit starețului Mănăstirii Sf Ioan cel Nou, sediul Seminarului Teologic este în apropierea Căminului de bătrîni din subordinea Arhiepiscopiei, iar lucrările au fost deja demarate.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Noul sediu al Arhiepiscopiei și Rădăuților a fost sfințit de IPS Pimen | Moldova24

Lăsați un comentariu

*