Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Aproape 40% dintre copiii din județul Suceava, nevaccinați, anul trecut, împotriva rujeolei

Aproape 40% dintre copiii din județul Suceava, au rămas nevaccinați, anul trecut, împotriva rujeolei. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, procentul de acoperire vaccinală antirujeolică la copiii în vârstă de un an în județul Suceava era de 61% în cursul anului trecut.

Medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, director adjunct al DSP Suceava, a declarat că acest procent este nu a mai fost întâlnit până acum în analele DSP și a atrage atenția părinților să își protejeze micuții împotriva rujeolei și să accepte vaccinarea pentru că rujeola poate duce la o scădere a imunității organismului pe termen lung, ceea ce face ca pacientul să fie mai vulnerabil în fața altor boli.

Anul trecut, în județul Suceava, s-au înregistrat 68 de cazuri de rujeolă. Creșterea este mai mult decât îngrijorătoare dacă facem referire la faptul că în tot cursul anului 2015, la nivel național au fost confirmate doar șapte cazuri. De la începutul acestui an, nu a fost niciun caz.

DSP are asigurate stocurile de vaccin hexavalent  pentru luna ianuarie 2017, respectiv 967 de doze, urmând să fie vaccinați copiii cu vârste de 2 luni, 4 luni și 11 luni, dar și stocurile de vaccin BCG, respectiv 2.220 de doze, pentru nou născuți.

Intrarea în colectivitate poate fi condiționată de vaccinurile pe care le-a făcut copilul, iar măsura se aplică atât în școli, cât și în grădinițe, unde copilul ar putea răspândi rujeolă sau rubeolă. Părinții care refuză vaccinarea își asumă responsabilitatea pentru o eventuală îmbolnăvire a copilului, în schimb, în colectivitate sunt expuși la risc și cei vaccinați.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*