Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Povestea puiului de vidră, găsit la Suceava, după ce frații săi au fost uciși cu pietre, a impresionat o mulțime de oameni pe internet

Povestea unui pui de vidra ramas orfan dupa ce fratii lui au fost ucisi cu pietre de niste copii a impresionat o multime de oameni pe internet.

Puiul, botezat Lennon, a fost salvat de la moarte de un barbat din Suceava si a ajuns apoi la o familie din Capitala. Oamenii l-au dus la un centru de reabilitare, unde Lennon invata sa se comporte ca un pradator. Specialistii care il au in grija au declansat o campanie online de strangere de fonduri pentru hrana si monitorizarea vidrei, care se va intoarce in natura, potrivit StirileProtv.

Pui de vidră orfan, rănit cu pietre la Broșteni, reabilitat la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice

Mama puilor de vidra plecase dupa hrana, cand mai multi copii au venit si au aruncat cu pietre in adapostul animalelor, pe un rau din Suceava. Unul a scapat cu viata, dar din pacate fratii lui nu au avut aceeasi soarta si au murit in urma loviturilor. Lennon a fost gasit de un localnic, care l-a botezat astfel. Atunci, nici macar nu stia ce mamifer a luat in grija sa.

Aflati in concediu in comuna Brosteni, din judetul Suceava, doi soti din Bucuresti au indragit imediat puiul de vidra si l-au luat cu ei in Capitala. Timp de doua luni, Lennon a fost animalul lor de companie.

Oamenii au inteles insa ca Lenon, oricat de simpatic ar fi, nu poate trai intr-un apartament de bloc. Asa ca puiul de vidra a ajuns la Centrul de Reabilitare din Vrancea, unde este pregatit intens pentru a ajunge inapoi in natura.

Specialistii au initiat o campanie online de strangere de fonduri de 1.500 de euro pentru hrana lui Lennon si monitorizarea lui, dupa ce va fi eliberat in mediul salbatic. In mai putin de o saptamana, oamenii au donat aproape toata suma.

Vidra este o specie protejata in tara noastra. In anii comunismului, din cauza poluarii, numarul vidrelor a scazut dramatic. Dar acum vidrele s-au inmultit si sunt tot mai prezente pe cursurile mari de apa.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*