Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Masă rotundă internațională „Eminescu în limbile lumii”, miercuri, la Universitatea „Ștefan cel Mare”

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va organiza miercuri 18 ianuarie o masa rotundă internațională pe tema „Eminescu în limbile lumii” și o expoziție de carte eminesciană.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11, la Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (corpul E, parter) și va fi coorganizat de USV și de Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iași.

La eveniment vor lua parte poetul cernăuțean Vasile Tărâțeanu, membru de onoare al Academiei Române, și Cristinia Paladian, lector universitar dr. la catedra de filologie română și clasică a Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți. Din partea USV, vor prezenta comunicări prof. univ. dr. Albumița-Muguraș Constantinescu și lector univ. dr. Daniela Hăisan. Moderatorul întâlnirii va fi prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorector al USV.

În cadrul aceleiași manifestări, asistent univ. dr. Gina Puică, de la Lectoratul de limbă română al USV de la Cernăuți, va prezenta volumul lui Alain Montandon Despre ospitalitate. De la Homer la Kafka (Institutul European, 2015), tradus, prefațat și adnotat de Muguraș Constantinescu, pentru care traducătoarei i se va înmâna Premiul pentru traducere din partea reprezentanței sucevene a Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România.

Invitații și publicul prezent la masa rotundă vor avea de asemenea ocazia să admire o expoziție de carte consacrată lui Mihai Eminescu, organizată de Stela Purici, șefa compartimentului Comunicarea Colecțiilor din cadrul Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*