Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Ce mesaj le-a transmis primarul din Mălini social-democraților, după ce a aflat că vor să-l excludă din partid

Primarul comunei sucevene Mălini, Petru Nistor, cel pentru care PSD a început procedurile de excludere din partid susține că le doreşte social democrațiilor să-şi găsească pe plan local un președinte de partid mai bun decât a fost el.

„Le doresc să își găsească un lider de partid mai bun decât mine. Nu pot decât să le mulțumesc pentru întreaga colaborare”,  a spus Petrică Nistor.

În comuna Mălini, PSD a obţinut la alegerile parlamentare 43%, procent ce i-a nemulțumit pe cei care conduc partidul. Comuna Mălini era ani buni un bazin electoral al social democraților cu procente cu mult peste 50 la sută. Edilul din Mălini este suspectat că a făcut anticampanie și că a cochetat cu PDL și mai apoi cu PNL.

În august 2004, premierul PSD Adrian Năstase și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale la Mălini unde unde se afla în vizită neprotocoloară şi inopinată, într-o adunare ad-hoc cu sătenii dn localitate. Năstase şi-a anunţat decizia după ce a evitat atunci timp de mai multe luni să anunţe dacă va candida sau nu pentru Preşedinţia României.

„Am să vă spun acum un lucru, pe care unii au încercat să-l smulgă de la mine în ultimele săptămîni. Vreau să vă spun că m-am hotărît să candidez pentru postul de preşedinte, în cadrul partidului nostru. Imi voi depune candidatura, în aşa fel încât această decizie a mea să fie o decizie care să însemne pentru români o şansă mai bună în întîlnirea cu Uniunea Europeană”, a spus atunci Năstase.

Despre comuna Mălini, Adrian Năstase spunea pe blogul său: „La Mălini, în județul Suceava, candidatul pentru primărie din partea PSD, Petrică Nistor, a câștigat din primul tur, cu 87%. Pentru mine, localitatea Malini, pe care am vizitat-o și în campania din acest an, are o semnificație deosebită. Acolo mi-am anunțat intenția de a candida la președintia României, în 2004. Le mulțumesc, încă o dată, prietenilor mei din Mălini pentru sprijinul pe care mi l-au acordat”.

Adrian Năstase-80 la sută la primul tur al alegerilor prezidențiale

Candidatul Uniunii Naţionale PSD+PUR la funcţia supremă în stat, Adrian Năstase, a obţinut în comuna suceveană Mălini un procent de 80%, în timp ce candidatul Alianţei D.A, Traian Băsescu a obţinut numai 15%. Mălini este localitatea unde preşedintele PSD, Adrian Năstase şi-a anunţat pentru prima dată candidatura la Preşedinţie.
Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mâza, declara atunci că acest procent era cel mai mare din ţară obţinut într-o localitate. El preciza că procentul mare demonstrează faptul că „populaţia l-a cunoscut şi l-a apreciat pe Adrian Năstase la adevarata lui valoare”. Numai că în turul al II lea, candidatul Alianței DA a câștigat alegerile prezidențiale.

Primarul PSD, Petrică Nistor a cochetat cu PDL, fostul ministru al Turismului Elena Udrea fiind cel care l-a sprijinit în dezvoltarea unor proiecte de dezvoltare ale comunei inclusiv în turism.

PSD Suceava începe procedura de excludere a unui primar. Vezi care!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*