Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Din cei 132 de cetățeni de onoare ai Sucevei, doar unul circulă gratuit cu autobuzele TPL

Din cei 132 de cetățeni de onoare ai Sucevei, doar unul circulă gratuit cu autobuzele de Transport Public Local (TPL). Deși toți cetățenii de onoare beneficiază de abonamente gratuite, singurul care își ridică legitimația de transport este generalul în rezervă Zaharie Cojocaru.

Cojocaru a devenit cetățean de onoare al Sucevei în anul 2008, iar în 2015 a fost înscris în Cartea de onoare a valorilor Bucovinene.

like-facebookEl a fost trecut în în rezervă în 1992,generalul Zaharie Cojocaru este unul din cei care se ocupă cu organizarea de simpozioane și chiar se implică în organizarea de manifestări dar este și prezent la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, Ziua Unirii Principatelor, Ziua Eroilor Neamului sau ziua Drapelului Naţional.În 2013 ,alături de contraamiralul în rezervă Ioan Ivanaşciuc, dar şi cu alţi destoinici ofiţeri pensionari au organizat un simpozion dedicat Zilei Forţelor Navale. Mai pe româneşte, au serbat Ziua Marinei la Suceava. Tot atunci au susţinut comunicări contraamiralul (r) Ioan Ivanaşciuc, generalul de brigadă (r) Zaharie Cojocaru, colonelul (r) Viorel Horodenciuc şi colonelul (r) Mihai Bursuc.

A fost oficiată şi o slujbă religioasă în memoria eroilor marinari şi a fost sfinţită Coroana (Ancora cu flori) care a fost, după obiceiul marinăresc, lansată pe apă, pe rîul Suceava. La dezbateri s-a discutat despre strategiile UE şi NATO în zona maritimă şi fluvială a României, despre forţele navale şi dotarea acestora, despre rolul şi misiunile puşcaşilor marini în operaţiuni speciale sau de combatere a terorismului.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*