Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO & VIDEO! Zeci de cerșetori cu handicapuri închipuite, prinși de polițiști pe străzile Sucevei. Unii au telefoane scumpe și se cazează la hotel

cersetori cu baniZeci de persoane care cerșesc pe străzile Sucevei sunt depistate de polițiștii locali cu sume uriașe asupra lor. Apelând la mila publicului, ei fac bani de ordinul miilor de lei.

În evidențele Poliției locale Suceava se afla 80 de persoane care cerșesc, majoritatea au fost prinși cu sume mari de bani asupra lor. Între cei care cerșesc sunt mame cu copii, oameni veniți din alte localități, dar și din zone limitrofe Sucevei: Șcheia, Bosanci, Pătrăuți, Liteni.

like-facebookChiar dacă polițiștii locali încearcă să stopeze sau să limiteze acest flagel, din păcate acesta nu are finalitate. Potrivit șefului Poliției locale Suceava, colonel Viorel Horodenciuc, cerșetoria se sancționează cu amendă contravențională, iar banii proveniți nu pot fi confiscați.

cersetori de lux (2)Silvia Ciubotariu, din Roma, județul Botoșani, în vârstă de 57 de ani, dar domiciliată în Bragadiru, judetul Teleorman, stă la Hotelul Socim din cartierul Burdujeni. Asupra ei, polițiștii locali au găsit 3 telefoane mobile și o sumă importantă de bani. Ea este cunoscută ca fiind cerșetoare, se preface mută și că ar avea probleme la gât. A fost dusă la spital pentru control, avea o fișă medicală de la Spitalul Clinic Sf Spiridon de la Iași, dar a fost verificată și hârtia era falsă.

Cerbu Ioan, din Bibireni, județul Bacău, vine la Suceava la cerșit. Asupra lui, polițiștii locali au găsit suma de 1.472 de lei. El a spus că este sinistrat, că soția i-a murit la câteva zile după ce casa i-a ars. În realitate, are o pensie de 994 de lei, el și-a incendiat casa, pe motiv că urma să împartă casa cu soția și frații.

El cerșea în strada Mitropoliei, strada Ana Ipatescu, la intersectie, și la intersecția Primăriei cu strada Universității. Cerbu Ioan a declarat că va pleca în Anglia la cerșit pentru că aici se câștiga foarte puțin.

Liviu Highiș, din Suceava, în vârstă de 31 de ani, este cunoscut ca cerșetor în centrul Sucevei, lângă magazinele Bucovina și Burdujeni. El se preface ca fiind invalid, cu defecte la brațul și piciorul drept, dar în realitate este apt de muncă.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Viorica says:

    Buna ziua,
    ce ar trebui sa faca un om de rand atunci cand merge pe stada si vede de exemplu o mama cu copil cersind sau chiar copiii?
    multumesc

    Răspunde
    • Robert says:

      SA NU DEA NICIODATA BANI!
      POATE IN SCHIMB DA ORICIMD CEVA DE MINCARE!
      DACA CERSETORII AR PRIMI DOAR MINCARE NU AR EXISTA CERSIT!
      CERSITUL E CA SA VA IA BANII, FRAIERILOR, ASTIA FAC 2 MILIOANE LA ZI SI TU FACI 10 MILIOANE PE LUNA

      Răspunde

Lăsați un comentariu

*