Vineri 20 Aprilie 2018, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Femei și bărbați din Suceava, sclavi în Germania

sclaviMai multe femei, dar și bărbați din Suceava și din alte județe ale țării au ajuns sclavi în Germania. Aceștia au fost racolați de un german și o femeie cu dublă cetățenie română și germană, care sunt cercetați acum pentru că ar fi recrutat și exploatat, în Germania, 30 de persoane. Cei doi au fost arestați pentru trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.

like-facebook„În urma unor acțiuni organizate pe raza județelor Arad, Bihor și Cluj, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au depistat și reținut un bărbat și o femeie, bănuiți de trafic de persoane. La data de 4 ianuarie a.c., bărbatul, de 56 de ani, cetățean german și femeia, de 40 de ani, cu dublă cetățenie –română și germană – au fost depistați de polițiști, în timp ce încercau să părăsească teritoriul statului român, având ca destinație Germania”, susțin anchetatorii.

Cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane și au fost indisponibilizaţi, în vederea confiscării, 31.680 de euro.

Potrivit oamenilor legii, în perioada iulie 2014- iulie 2015, cei doi ar fi recrutat 30 de victime, femei și bărbați, din Arad, Timiș, Suceava și Covasna, pe care le-ar fi cazat și exploatat în Germania.

Victimele erau constrânse să presteze sau să îndeplinească diferite servicii, în agricultură, pe o plantație de căpșuni.

La data de 5 ianuarie a.c., cei doi au fost prezentați magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, pe numele celor în cauză fiind emise mandate pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.

„În cauză, s-a cooperat cu autorităţile competente din Germania, prin intermediul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane”, susțin polițiștii.

loading...

Lăsați un comentariu

*