Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Consilierii rădăuțeni au stabilit valoarea burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar

consiliul-local-radauti-cl-1Elevii din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Rădăuți vor primi burse de performanță, de merit, de studiu, de ajutor social. Deliberativul local a aprobat la ultima reuniune ordinară de anul trecut, cuantumul acestor burse.

Astfel, bursa de performanță-90 de lei, bursa de merit-80 de lei, bursa de studiu-70 de lei, bursa de ajutor social-60 de lei și bursa de boală-60 de lei. Bursele se vor încadra în limita sumelor aprobate în bugetul de venituri și cheltuieli al fiecărei unități de învățământ pe anul 2016/2017.
like-facebook
Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar de stat aprobă numărul de burse în funcție de plafonul atribuit. Inițiatorul acestui proiect de hotărâre este primarul Nistor Tătar care arată în expunerea de motive că în cazul în care numărul de burse este mai mic decât numărul elevilor care îndeplinesc condițiile de acordare a acestora, Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ stabilesc anual criterii specifice de acordare a burselor școlare, fără a ține cont însă de religie, rasă, sex, apartenență politică a elevului sau a familiei acestora, apartenența la organizații legal constituite, studiile efectuate în străinătate, precum și accesul la burse la alte surse.

Bursele de ajutor social se acordă și pe perioada vacanțelor școlare pentru elevii care au promovat anul școlar sau celor care au media anuală 10 la purtare, sau după caz, dovada că au fost admiși în liceu/învățământ profesional cursuri cu frecvență, într-o unitate de învățământ de stat și elevilor declarați repetenți din motive medicale, dovedite prin documente.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*