Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Elevii suceveni reiau, de miercuri, cursurile

elevi  zapadaElevii suceveni reiau de miercuri cursurile. Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gheorghe Lazăr, luni și marți nu s-au putut ține cursurile din cauza condițiilor meteorologice și s-a luat decizia suspendării acestora pentru a nu afecta sănătatea elevilor, însă, de miercuri, orele se vor desfășura după program normal.

Doar dacă apare o atenționare meteorologică între timp nu se va învăța, dar vremea este bună și miercuri se vor ține cursuri”, ne-a declarat Gheorghe Lazăr.

În acest sens, primarii, în calitatea lor de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, au obligația asigurării condițiilor optime în sălile de curs, deblocării zonelor afectate de ninsori, încalzirii clădirilor unde se vor desfășura cursurile, asigurării transportului copiilor către și dinspre unitățile de învâțământ.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu de ger valabilă pentru aproape întreaga țară. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, avertizarea este valabilă pentru zilele de luni și marți.

like-facebookÎn intervalul menţionat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*