Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile din județ. Persoanele defavorizate, monitorizate de primării din cauza gerului

harasimPrefectul județului Suceava, Constantin Harasim, susține că la nivelul județului se iau măsuri de prevenire și protecție din cauza gerului.

Se circulă pe toate drumurile din județ, în condiții de iarnă, iar o circulară venită de la Minister a fost transmisă tuturor primăriilor pentru a lua măsurile necesare pentru protejarea populației.

like-facebook„Noi deja o primă măsură o avem luată în ceea ce privește închiderea școlilor, de fapt nefrecventarea școlilor, până la nivel de liceu, în județul Suceava, și concomitent, pe zona primăriilor, a comitetelor locale pentru situații de urgență, am primit o dispoziție din partea Ministerului Afacerilor Interne de a monitoriza persoanele cu risc pe zona hranei, a căldurii, pe zona sănătății, și mai ales cei care sunt în zone izolate, accesul la locuințele acestora. Primarii și comitetele locale au obligația să dispună prin echipe de control, inclusiv cu reprezentanți ai sănătății din zonă, și mă refer la cabinetele medicale, la medici, verificarea acestor oameni și să ne asigurăm că gestionăm bine problema și nu avem situații critice, situații în care să fie oameni cu probleme, să ajungă la spital sau să își piardă viața”, a declarat prefectul Constantin Harasim.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu de ger valabilă pentru aproape întreaga țară. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, avertizarea este valabilă pentru zilele de luni și marți.

like-facebookÎn intervalul menţionat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*