Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Camera Agricolă Judeţeană Suceava va fi desființată

camera-agricola-suceavaCamera Agricolă Judeţeană Suceava se va desființa. Potrivit Legii nr. 157 din iulie 2016, privind unele măsuri de reorganizare a unor structuri aflate în subordinea şi coordonarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, direcţiile pentru agricultură judeţene se reorganizează prin preluarea, printre altele, a activităţii şi personalului camerelor agricole, acestea din urmă desfiinţându-se.

like-facebookCamerele Agricole erau în subordinea CJ și erau pentru mulți membri de partid un fel de paravan până la angajarea în instituții.

Președintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, spunea că noua legislaţie prevede întoarcerea camerelor agricole în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltare Rurală. Flutur speră ca, odată cu acest demers, atribuţiile Camerei să fie extinse, mai ales pe linia colectării şi circulaţiei produselor agricole.

Acestea structuri au tot fost plimbate, ani de-a rândul, însă acum vor trece din nou la Ministerul Agriculturii. Noi, probabil, vom sugera ca acestea să se implice în piaţă, mai ales în ceea ce priveşte promovarea şi stimularea desfacerii produselor agricole”, amintea Gheorghe Flutur.

Legea nr. 157 din iulie 2016 stipulează că, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare, direcţiile agricole vor prelua, prin transfer, personalul structurilor care se desfiinţează.

Însă, pe final de an 2016, Mircea Lazăr, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Suceava, declara că are cunoştinţă despre reglementările cu pricina, însă nu şi despre procedura amănunţită privind transferul şi data efectivă a efectuării acestuia.

Camera Agricolă Judeţeană a luat fiinţă la 1 februarie 2013, prin reorganizarea Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava, funcţionând ca structură cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Judeţean Suceava. Finanţarea instituţiei se face în contul serviciilor prestate către beneficiari, a cărora contravaloare se face venit la bugetul acesteia.

Tarifele practicate de Camera Agricolă Judeţeană sunt aprobate în şedinţa Consiliului Judeţean, cele mai consistente încasări provenind face de pe urma activităţii de elaborare a planurilor de afaceri, a proiectelor pentru accesarea finanţările europene şi documentaţiei privind cofinanţarea publică. Camera Agricolă poate organiza şi cursuri de pregătire profesională în industria alimentară, apicultură, agroturism, floricultură, cursuri de tractorist, precum şi în meserii practicate în sectorul zootohnic şi vegetal.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. ROman says:

    Asta da descentralizare,dar regionalizare.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*