Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Apel al primarului Ion Lungu către parlamentarii suceveni: Este nevoie de un proiect de lege, să transferăm aceste suprafețe de pădure necesare pentru funcționarea orașului Suceava

lunguPrimarul Ion Lungu a făcut un apel la parlamentarii suceveni să inițieze un proiect prin care să fie transferat parcul Șipote în domeniul Primăriei.

Fac un apel la parlamentarii suceveni să inițieze în Parlament, pentru că este nevoie de un proiect de lege, să transferăm aceste suprafețe de pădure necesare pentru funcționarea orașului Suceava pe de o parte, pentru realizarea PUG-ului, așa cum am spus, la Mediu, dar lucrul cel mai important, pentru a putea amenaja zone de agrement în municipiul Suceava. Nu vreau să politizez acest subiect, dar fac un apel la toți cei 16 parlamentari să ne ajute”, a declarat primarul Ion Lungu.

like-facebookPrimarul a explicat în nenumărate rânduri faptul că fără parcul din centrul Sucevei, aflat la Ocolul Silvic Pătrăuţi, municipiul nu poate avea un PUG funcţional.

Noi avem propus prin PUG suprafața de 334,64 de hectare  spațiu verde numai că jumătate din această suprafață sunt la ROMSILVA. Și aici discutăm de Parcul Șipote și zona Șcheia, o parte de teren de la stațiune și în Lunca  Sucevei.  Ele sunt cuprinse acum la intravilan în PUG. Cei de la ROMSILVA au făcut o observație, vor să treacă această suprafață în extravilan și nu mi se pare normal. Suprafața de pădure stă degeaba, nimeni nu intervine la ea. Ca la noi, la români, nu este nicăieri în altă parte. Ne luptăm de ani de zile să putem transfera Parcul Șipote la Primărie. Sper să reușim să transferăm acest parc la primărie. În măsura în care luăm în calcul și cele 172 de ha, în care mare parte este Parcul Șipote, avem 36 de meri pătrați pe cap de locuitor. La Mediu nu putem îndeplini condiţiile pentru a avea PUG. Noi am propus spaţiu verde, dar jumătate din el e la Romsilva”, spunea Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*