Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Modelul cadru al contractelor de voluntariat din cadrul Salvamont, aprobat de consilierii județeni

sedinta-cj-2Deliberativul județean a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind aprobarea modelului-cadru al contractului de voluntariat pentru salvatorii montani atestați care încheie contracte cu Consiliul Județean Suceava și își desfășoară activitatea în cadrul Serviciului Public Salvamont.

like-facebookInițiatorul acestui proiect este vicepreședintele CJ, Marin-Gheorghe Niță, care în expunerea de motive arată că voluntariatul se poate desfășura pe baza unui contract de voluntariat, încheiat în condițiile legii.

Pentru buna desfășurare a activității de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți a persoanelor accidentate și a bolnavilor începând cu anul 2013, Consiliul Județean Suceava a încheiat contracte de voluntariat cu salvatori montani atestați, în condițiile legii.

În prezent, pe lângă personalul angajat cu contract individual de muncă, în cadrul Serviciului Public Salvamont Suceava își desfășoară activitatea 7 salvatori montani atestați,care au încheiat contracte de voluntariat cu CJ Suceava și care își desfășoară împreună cu personalul d e specialitate din cadrul biroului, activitate sub îndrumarea directă a șefului acestei structuri.

Având în vedere că în data de 31.12.2016 expiră contractele de voluntariat amintite mai sus, ținând cont de reorganizarea activității structurii Salvamont, ca unitate subordonată, fără personalitate juridică, care nu mai face parte din cadrul aparatului de specialitate al CJ, ținând cont de legislația invocată, vicepreședintele Niță susține că se impune elaborarea unui nou model-cadru al contractului de voluntariat.

Proiectul de hotărâre a avut votul majorității consilierilor județeni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*