Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Măsuri de fluidizare a traficului, în perioada sărbătorilor, în Vama Siret

vama sirettCa în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere de la frontiera se prefigurează o creştere a traficului de persoane și mijloace de transport.
În momentul de fată în PTF Siret se înregistrează timpi de așteptare crescuți, iar pentru evitarea aglomerărilor, I.T.P.F. Sighetu Marmatiei a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

like-facebookÎn acest sens, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret și se vor utiliza toate arterele de control disponibile.

Pentru evitarea aglomerărilor, I.T.P.F. Sighetu Marmatiei recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Menționăm că, la granița cu Ucraina sunt 3 puncte de trecere a frontierei respectiv:
pe raza jud. Suceava P.T.F. Siret
pe raza jud. Maramures: P.T.F. Sighet
pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Halmeu

Reamintim participanților la trafic că, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.
Informaţii privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*