Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

FOTO! Dumitru Parfene, cetățean de onoare al municipiului Rădăuți

parfene cetatean de onoareInginerul Dumitru Parfene, în vârstă de 90 de ani, a devenit cetățean de onoare al municipiului Rădăuți. El a primit diploma de cetățean de onoare, în prezența consilierilor locali, de la primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar.

like-facebookDumitru Parfene s-a născut la data de 8 iulie 1927, în satul Șișcani, comuna Hoceni, județul Vaslui. A absolvit liceul „Cuza Vodă„ din Huși, apoi s-a înscris la Școala de Ofițeri de Marină Constanța, fiind ulterior exclus din considerente sociale, părinții săi fiind considerați chiaburi. Această parte a vieții sale a fost un episod dureros, fiind obligat să părăsească uniforma de ofițer de marină, dar și toată cariera realizată până în acel moment, venind la Rădăuți.

Între anii 1953- 1959 a lucrat la întreprinderea forestieră Rădăuți ca și planificator. Ulterior, în perioada 1959- 1963 a fost șef serviciu plan la Întreprinderea raională de industrie locală „21 decembrie” Rădăuți, pentru ca apoi să ocupe funcția de inginer șef  la aceeași întreprindere în perioada 1963- 1968, iar apoi, timp de 22 de ani, a fost director general.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*