Joi 21 Iunie 2018, Actualizat 12:00 am

 

Operatorii economici pot depune solicitările de școlarizare pe calificări, pentru anul școlar viitor, până la sfârșitul acestei luni

sediu-isj-suceavaOperatorii economici care doresc să fie școlarizați elevi în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2017-2018 trebuie să transmită către Inspectoratul Școlar Județean Suceava, până la data de 29 decembrie 2016, solicitarea de școlarizare pe calificări și număr de locuri.

like-facebookIȘJ colectează și centralizează solicitările primite, le analizează în consiliul de administrație și stabilește unitățile de învățământ care pot asigura formarea profesională. Unitățile de învățământ stabilite de către IȘJ au obligația de a încheia contracte – cadru cu operatorii economici, în conformitate cu Metodologia de organizare și funcționare a învățământului profesional de stat aprobată prin ordin al Ministerului Educației.

Cifrele de școlarizare propuse de IȘJ pentru anul școlar 2016-2017 sunt înaintate spre aprobare MENCȘ în luna ianuarie 2017.

„Ca urmare a prevederilor de la art. 9, aliniat 1 din Metodologia de organizare și funcționare a învățământului profesional de stat aprobată prin OMENCȘ nr. 5033/29 august 2016, cifra de școlarizare se stabilește anual, pe baza nevoilor pieții muncii și a tendințelor de dezvoltare, precum și pe baza solicitărilor operatorilor economici. Ținând cont de aceste prevederi, inspectoratul școlar trebuie să adapteze proiectul cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018 la solicitările operatorilor economici, conform precizărilor MENCȘ-CNDIPT prin Nota VET nr. 3743/13.12.2016”, susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

 

loading...

Lăsați un comentariu

*