Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Incendiu de la o afumătorie, la Argel

incendiu mironu2Un incendiu de la o afumătorie a avut loc, joi, la o gospodărie din satul Argel, comuna Moldoviţa. La sosirea pompierilor, ardeau două anexe gospodăreşti (o construcţie corp comun, formată dintr-o hală şi o bucătărie de vară, şi o magazie de lemne), existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la adăpostul de animale.

Deoarece gospodăria se afla într-o zonă izolată, la care nu se putea ajunge cu autospecialele cu apă şi spumă, pompierii şi voluntarii au fost nevoiţi să se deplaseze cu autoturisme de teren până la locul incendiului.

like-facebookPentru stingerea flăcărilor au fost folosite mijloace de primă intervenţie (stingătoare, lopeţi pentru zăpadă şi altele) şi două utilaje forestiere.

Chiar şi în aceste condiţii, incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, salvându-se casa proprietarului şi adăpostul de animale. Au mai fost salvate 3 bovine, o cabalină şi 10 păsări de curte.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:45.
Au ars acoperişul corpului comun pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, magazia de lemne pe 10 metri pătraţi, circa 6 metri cubi lemn de foc şi două motoscutere. Flăcările au afectat un banzic cu două motoare electrice, unelte de tâmplărie şi ascuţitorie, un motoscuter şi învelitorile din tablă ale acoperişurilor.
Nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra deschisă, provenită de la o afumătorie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*