Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Bărbat condamnat pentru că a bătut un copil de nouă luni până l-a ucis. Îl lovea cu capul de perete, cu palmele, dar și cu pumnul pentru că plângea

inchisoareUn tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Fântânele, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Suceava pentru violență în familie raportată la infracțiunea de tentativă de omor.

Claudiu Ilie Rădi are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru că l-a ucis pe copilul concubinei sale, în vârstă de nouă luni. Decizia magistraților nu este însă definitivă.

Potrivit anchetatorilor, Rădi Claudiu-Ilie are domiciliul pe raza localităţii Slobozia, judeţul Suceava, dar începând cu luna martie 2016 acesta, împreună cu concubina sa L.L.G. şi fiul acesteia, victima P.I.A. în vârstă de 9 luni, locuia în satul Sf. Ilie, unde lucra la o stână situată pe raza localităţii.

like-facebookÎn luna aprilie 2016 martorul A.M. a sesizat că victima P.I.A. prezintă o vânătaie pe obrazul stâng precum şi urme de zgârieturi. La momentul respectiv mama minorului a relatat că inculpatul l-a lovit pe fiul ei deoarece i-ar fi deteriorat telefonul mobil. Din cercetări a rezultat că şi anterior acelei date, dar şi ulterior, concubinul său, inculpatul Rădi Claudiu-Ilie, a exercitat de nenumărate ori acte de violenţă asupra victimei – mai precis îl lovea cu palmele peste faţă, îl lovea cu o vargă, îl izbea de pat ori de perete, i-a aplicat chiar şi o lovitură cu pumnul în burtă, toate aceste violenţe fiind „determinate” de faptul că victima îşi îngăduia să plângă în momente nepotrivite pentru inculpat.

În dimineaţa zilei de 18 aprilie 2016 actele de violenţă exercitate de inculpat au fost însă mult mai ridicate ca amploare faţă de cele anterioare. Martora L.L.G. i-a dat victimei să bea lapte şi apoi a vrut să-l ia în braţe, însă inculpatul i-a solicitat pe un ton imperios să nu mai ţină copilul în braţe, după care a trimis-o afară în curte să taie lemne. Timorată de tonul inculpatului şi totodată temându-se să nu fie agresată (aşa cum s-a întâmplat şi cu alte ocazii), martora a părăsit camera şi a revenit după câteva minute deoarece a auzit-o pe victimă plângând, observându-l atunci pe inculpat că a apucat victima cu ambele mâini de mijloc şi a început să o lovească cu spatele de perete de circa 3-4 ori, ocazie cu care fiul său s-a lovit şi cu capul de perete; ulterior, inculpatul a luat copilul în braţe şi a început să îl trântească de pat de mai multe ori.

În dimineaţa zilei de 21 aprilie 2016 s-a petrecut un nou incident violent – şi de această dată inculpatul i-a cerut martorei să iasă în curte pentru a-i pregăti cafeaua, L.L.G. s-a conformat, însă după câteva minute inculpatul a ieşit afară cu victima în braţe spunându-i că aceasta plânge şi nu se mai opreşte chiar dacă i-a şi aplicat câteva lovituri cu varga peste picioare; totodată inculpatul i-a spus că băieţelul a dat ochii peste cap şi este posibil să-şi înghită limba.

Constatând starea gravă în care se afla minorul, martorul A.M. a solicitat telefonic prezenţa unei ambulanţe care a transportat-o pe victimă şi pe mama sa la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. La această unitate personalul medical a constatat imediat că minorul prezintă urme de agresiune, martora L.L.G. fiind informată că trebuie să rămână internată în spital, fiind sesizaţi şi lucrătorii de poliţie.

În urma unei discuţii telefonice pe care inculpatul Rădi Claudiu-Ilie a avut-o cu martora L.L.G., acesta a ameninţat-o că îşi va creşte singură copilul. Timorată de aceste ameninţări, martora L.L.G. a declarat în faţa lucrătorilor de poliţie judiciară care s-au deplasat la spital, că minorul a căzut din pat, iar la orele 12:30 a refuzat internarea în spital şi a părăsit apoi unitatea medicală împreună cu copilul său minor.

L.L.G. s-a deplasat în localitatea Slobozia, unde ulterior s-a mutat şi inculpatul Rădi Claudiu-Ilie.
În ziua de 04 mai 2016 inculpatul a plecat de dimineaţă să muncească la o altă persoană, revenind la domiciliu în cursul serii, cu aproximaţie ora 17:00-18:00. Din probele administrate a rezultat că imediat după ce a ajuns la domiciliu i-a solicitat concubinei sale să plece la un magazin din sat pentru a cumpăra diverse alimente. Martora L. L.G. a lăsat în cameră victima dormind şi a plecat spre magazin, însă imediat ce a ieşit din curte a auzit că victima s-a trezit şi a început să plângă. Inculpatul se afla la momentul respectiv aproape de intrarea în casă, i-a strigat concubinei să plece spre magazin, iar el a pătruns în casă pentru a vedea de ce plânge copilul.

După puţin timp inculpatul a ieşit din casă cu victima în braţe şi a strigat la concubina sa să se întoarcă deoarece copilul a căzut de pe pat pe podea şi „îşi dă ochii peste cap”. L.L.G. s-a apropiat de copilul său şi constatând starea gravă în care se află acesta, a solicitat telefonic prezenţa unui echipaj medical. Ajuns la faţa locului, echipajul medical a efectuat toate manevrele pentru resuscitarea victimei, însă în pofida eforturilor depuse, personalul medical a constatat decesul victimei.
Conform concluziilor cuprinse în raportul medico-legal, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecinţa unui traumatism cranio-cerebral obiectivat prin factură de bază craniană, hemoragie subarahnoidiană cerebrală difuză, fină lamă de hematom subdural şi edem cerebral marcat. Între leziunile constatate şi deces există legătură directă de cauzalitate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*