Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Suceava, județul cu cei mai mulți muncitori necalificați în silvicultură. Vezi top cinci cu cele mai întâlnite ocupații!

padurarSuceava este județul cu cei mai mulți muncitori necalificați în silvicultură, pădurari și operatori la mașini unelte cu comandă numerică în prelucrarea lemnului din România, la nivelul Regiunii de Nord-Est, potrivit unui Studiu privind analiza forței de muncă la nivelul regiunilor de dezvoltare ale României, aferent anului 2015, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM).

like-facebookPotrivit acestui studiu, pe primul loc, într-un top cinci ocupații în județul Suceava, sunt șoferii de autocamion/ mașini de mare tonaj. Județul Suceava are nu mai puțin de 5.578 contracte de muncă pe această meserie.

Pe locul doi este meserie de vânzător, cu 4.929 contracte de muncă, iar pe trei profesor în învățământul gimnazial, cu 2.658 contracte de muncă, pe patru: muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide, unde sunt 2.432 contracte de muncă.

Pe locul cinci este meseria de muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet, 2.400 de suceveni având contracte de muncă în acest sens.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*