Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Evidenţa muncii „cu ziua” va fi ţinută cu ajutorul unui program informatic

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu

Evidenţa muncii „cu ziua” va fi ţinută cu ajutorul unui program informatic. Potrivit inspectorului şef al Inspectoratuluii Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, este pusă la punct o aplicaţie electronică prin care Registrul de Evidenţă a Zilierilor va putea fi transmis în format electronic, aspect de natură să conducă la micşorarea birocraţiei.

like-facebookSoftul va fi disponibil din luna ianuarie a anului 2017, existând o perioada de tranziţie în care registrul în cauză va putea fi completat atât on line, cât şi în varianta clasică.

„Astfel, vor fi permise ambele variante, clasică şi electronică, pentru a da posibilitatea tuturor utilizatorilor să se familiarizeze cu programul”, a spus Butnariu.

În judeţul Suceava, la începutul anului 2016, în Registrul de Evidenţă a Zilierilor figurau 57.218 de „prestatori”, respectiv, de poziţii, aşa cum sunt făcute înregistrările cu specific. Cele mai atractive domenii pentru munca zilierilor sunt silvicultura; agricultura şi pomicultura şi viticultura. Urmează, în ordinea preferinţelor, activităţi precum întreţinerea şi curăţenia, cele din zootehnie, piscicultură şi avicultură, manipulare de mărfuri, vânătoare şi pescuit.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*