Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Șofer recalcitrant, încătușat de polițiști. A condus beat, a produs un accident, apoi a părăsit locul respectiv

catuse condamnatUn șofer beat, care a produs un accident de circulație, apoi a dat bir cu fugiții a fost încătușat, vineri, de polițiști. Pe str. Calea Cernăuți, din municipiul Rădăuți, un bărbat de 32 ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, a acroșat un biciclist de 47 de ani, din comuna Satu Mare, care se deplasa în aceeași direcție şi care a suferit leziuni ușoare.

Ulterior biciclistul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate și i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei de către polițiștii Biroului Rutier Suceava, care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg /l alcool pur în aerul expirat.
După efectuarea măsurătorilor de la fața locului, şoferul s-a urcat în autoturismul cu care a fost implicat în accident, plecând de la fața locului, către comuna Dornești.
like-facebook
Poliţiştii au plecat de îndată în urmărirea vehiculului, reușindu-se blocarea şi oprirea autoturismului. Datorită faptului că şoferul a devenit recalcitrant, s-a procedat la folosirea forței, acesta fiind încătușat și imobilizat în autospeciala poliției.

După aceasta el a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde și-a dat consimțământul și i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și părăsirea locului accidentului de circulație fără încuviințarea organelor de poliție.

.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*