Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

30 de șoferi au rămas fără permise după ce s-au urcat băuți la volan

alcoolemie-2În fiecare seară a minivacanţei de 1 Decembrie, zeci de echipaje de poliţie au ieşit în teren pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. Principalul scop al acţiunilor desfăşurate pe perioada nopţii a fost identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

like-facebookDeşi prognoza meteo anunţa ninsori abundente, vremea a ţinut cu participanţii la trafic şi precipitaţiile nu au fost masive. În schimb a „nins” cu dosare penale la regimul rutier, majoritatea întocmite de poliţişti pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În aceste zile peste 500 de participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, fiind aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 30 de permise de conducere. În cazurile în care alcoolemia depistă de aparatele etilotest a fost peste limita legală, s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Oamenii legii au dat peste bărbaţi, femei, tineri, şoferi de TIR, şoferi care s-au sustras controalelor şi au fost urmăriţi în trafic şi imobilizaţi, alcoolemii de peste 1 la mie mg/l alcool pur în aerul expirat, etc.

Duminică, 4 decembrie, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției Orașului Siret, pe timpul executării serviciului, a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism care se deplasa sinuos în apropierea sensului giratoriu existent la intersecția străzilor Lațcu Vodă, Carpați și Mihai Teliman.
Conducătorul autoturismului a refuzat să oprească, și-a continuat deplasarea pe străzile Carpați și Primăverii, iar la intersecția cu strada Mioriței, din cauza neadaptării vitezei, a acroșat un autoturism care staționa regulamentar. Deși a suferit avarii la partea din față, și-a continuat deplasarea pe o distanță de aproximativ 300 metri, şoferul ascunzându-se ulterior în spatele unui imobil de pe respectiva stradă, loc în care a fost identificat de către polițiști. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 22 ani, localnic și întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control pe bld. 1 Mai, din localitate, autoturismul condus de către un tânăr de 23 ani, din comuna Capu Câmpului, care avea o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă, 3 decembrie, ora 22,25, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe drumul comunal din localitatea Horodnic de Jos, autoturismul condus de către o femeie de 37 ani, din comuna Horodnic de Sus și întrucât aceasta prezenta halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se dispune procedural de către polițiștii Postului de Poliție Horodnic de Jos.

În aceeași zi, ora 16.14, polițiști din cadrul Compartimentul Rutier Vatra Dornei, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al autovehiculelor pe str. 22 Decembrie din localitate au oprit un autotren – TIR, întrucât circula pe sector de drum care îi interzicea accesul.
În momentul opririi la volanul se afla un bărbat de 52 ani, din municipiul București.
Întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.  În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

De 1 Decembrie, ora 18.30, poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au obţinut o informaţie cu privire la faptul că dinspre comuna Sucevița se deplasează un autovehicul al cărui șofer este băut.
Au fost efectuate verificări în rândul participanților la traficul rutier, ocazie cu care în jurul orei 18.40, pe DN 2E, raza comunei Horodnic de Sus, pe direcția comuna Horodnic de Sus – Voitinel, a fost identificată o autoutilitară care avea o deplasare sinuoasă.
S-a procedat la oprirea acestei autoutilitare, prin mijloacele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, conducătorul auto fiind legitimat în persoana unui bărbat de 42 ani din comuna Bilca, acesta emanând halenă alcoolică. Şoferul a fost condus la sediul Secției nr. 3 de poliție Marginea, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, şoferul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, dosarul urmând a fi soluționat procedural de către Secția 3 de Poliție Marginea.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control autoturismul care se deplasa pe DN2E pe raza comunei Marginea și era condus de către un bărbat de 33 de ani, din comuna Arbore.
S-a constatat că susnumitul prezenta halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*