Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Ziua Națională a României va fi marcată la Suceava prin tradiționala paradă militară și depuneri de coroane

ziua nationala a romaniei 2014 (352)Ziua Națională a României va fi marcată la Suceava, pe 1 Decembrie, prin tradiționala paradă militară și prin depunerea coroanelor de flori la monumentul „Bucovina înaripată”.

Parada militară va pleca din centrul Sucevei, din zona Mc Donald’s, în jurul orei 11, va trece prin fața Casei de Cultură și se va opri la Prefectură. Tot începând cu ora 11:00 va avea loc și depunerea coroanelor la Monumentul “Buco­vina Inaripată”.

 

like-facebookPotrivit conducerii Primăriei Suceava, pe scena amplasată în fața Casei de Cultură vor fi susținute în continuare momente artistice.

Încă de miercuri dimineață a început curățenia pe esplanada Casei Culturii și în fața Palatului Administrativ. Firma de salubrizare Diasil încă de dimineața cu ajutorul unor mașini de dezăpezire degaja zăpada depusă, iar polițiștii locali  au solicitat conducătorilor auto să nu parcheze pe traseul unde se va desfășura parada militară.

În schimb, organizatorii nu au vorbit nimic despre meniul tradițional de Ziua României: fasole cu ciolan și vin.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava declara că de Ziua Naţională la defilarea din acest an nu va fi prezentă şi tehnica Armatei în urma unui circulare emisă de ministrul Apărării. Ziua Naţională a României la Suceava va fi organizată o ceremonie în faţa Palatului Administrativ şi o paradă care porneşte de pe esplanada din zona centrală, la care se va prezenta tehnică a ISU şi a unor instituţii ale MAI. Evenimentul va începe la ora 11.00 cu depunerea coroanelor și apoi defilarea jandarmilor, pompierilor militari, elevi de la Colegiul Militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc.

La 1 decembrie 2016 se împlinesc 98 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*