Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

De neconceput! Exprimarea publică a unui director de școală din Suceava lasă de dorit. Textele sale au devenit virale

mitica-stirban2Un director de școală din județul Suceava a ajuns în atenția întregului județ, și nu numai, din cauza modului său de scriere.

Este vorba despre directorul Școlii din Straja, Mitică Știrban, care a postat pe pagina sa de socializare mai multe mesaje prin care își exprimă nemulțumirile față de diverse lucruri din comuna din care face parte.

Profesor de matematică, Știrban are, însă, probleme mari de scriere. Postările sale au fost preluate și distribuite pe mai multe pagini de socializare, spre indignarea internauților, care îl acuză de incompetență și spun că nu își merită funcția.

Pe de altă parte, sunt și persoane care sar în apărarea directorului și spun că indiferent dacă știe sau nu să scrie corect românește, este un profesor de matematică excelent.

Fiind fostă elevă a domnului Stirban și cunoscându-l, pot să afirm faptul că pregatirea sa profesională este de necontestat. Pe matematică îşi face treaba şi obţine rezultate. Celelalte aspecte nu mă privesc”, spune una dintre fostele eleve ale directorului.

Iată textele postate pe Facebook:

mitica-stirban2

mitica-stirban


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Alegator_in_rezerva says:

    Ei,lasati,ca nu este chiar asa de neconceput,precât vi se pare sau sugerati ca vi se pare! Deoarece in ziua de astazi acest cumplit mestesug de tampenie care este facebook-ul ne procura si o conceptie noua despre lume si viata,de fapt una mai veche,resuscitata,anume aceea ca ,la fel ca acum 400 de ani,in sat la noi trebe sa stie sa scrie si sa citeasca numa’ popa cu preoteasa lui !
    Adica,in sens,modern,la ce foloseste sa stie sa scrie corect un profesor de matematica,un inginer,un subinginer?? Poate doar sa se faca ziaristi sau analisti,in rest este treaba lor sa stie cand se scrie “a-ti” sau “ati”,sau “l-a” sau “la”??? Sau crede cineva ca pisica distinge intre “mi-au” si “miau”??
    Cat despre fondul problemei evocat atat de frust in quasiarticolul domnului profesor de matematica,scris in stil facebook-ist,pentru toti cei care pricep codurile facebook-iste,lucrurile sunt mai complicate.. Ca nu cum a desfundat actualul primar nu-s ce podeţ este important,coroborat in mod perfid cu gramatica&ortografia precare ale profesorului de matematica fan al fostului primar, ci lucruri numai aparent clasificate,astfel:
    Comuna Straja este,potrivit unor informatii vehiculate in medii avizate,un model al vointei exprimate periodic de alegatorii din zona de munte,ca ceasul,in favoarea domnului Flutur&Sohns! Numai ca,ce sa vezi la electiunile locale din acest an a iesit cine nu trebe,spre stupoarea titularului vocatiunii de dreapta ,liderul opozitiei din actualul CL Straja,care reactioneaza nestramutat,cu demnitatea sa caracteristica binecunoscuta! Pentru ca altfel ar fi gestionat dumnealui problema acelui sumalau de peste 2 milioane de euro pe care tre’ sa-i dea indarat comuna,ca urmare a unei hotarari definitive a ICCJ,caci stie cum s-a facut,iara nu ca altii care doar banuiesc ca banii s-au dus pe apa sambetei,in special sub forma de studii de fezabilitate,consultanta,altele…Iar punctajul in baza caruia acel proiect a fost aprobat sa fi fost,dzicu unii,usor umflat,ca sa iasa cum trebe,nu cum era legal!
    Caci erau fericitele vremuri in care carmaciul Flutur dadea comanda iar vaslasii erau coordonati ca ceasul,le iesea strocul,fiindca nici nu era cum altfel,de vreme ce, si la carma corabiei celei mari,era tot un capitan de cursa lunga,adeseori kior,si anume de beat ,si nu numai…
    Insa de ce,veti intreba,nu a mai iesit la alegeri cum trebuia? Ei,aici e aici! Fiindca domnul Flutur are o indelungata experienta in guerilla politica “de dreapta” … (Desi,fie vorba intre noi,daca nu era regimul comunist,si el precum si alti corifei de dreapta din judet ar fi pascut si acuma vaca pe islazul comunal din Comanesti/Botosana sau pe alte toloace si prunduri din judet,care de pe unde a venit…) Caci a bagat de seama dumnealui ca,in perspectiva scandalului mocnit cu acele sume de bani,uriase,cheltuite ilegal,se profila la orizont un scandal si mai mare,care urma sa-i afecteze dumnealui mandatul,prin asocierea si devoalarea fratietatii care a dus la acordarea acelor bani,preferential,in timpul primului sau mandat,cand se facea cum zice acuma DNA…
    Si atunci a facut cumva ca sa nu mai iasa unii primari care considerau primaria ca pe o renta viagera,ca nu mai bine sa nu ne stie lumea de cumetri? Dar sa nu fie hapul chiar asa amar,iata,fiul tau va fi consilier judetean,sa aiba si dumnealui un debut in politica mare,ca doar n-or fi astea ultimele alegeri,sa fim noi sanatosi si la punga grosi!
    Insa cum,veti zice,sa manipulezi alegeri in satul nostru de drept,au mai fost,doamne fereste,cazuri?
    Nu stiu,nici nu cred,insa dati-mi voie sa evoc ce zic unii carcotasi despre atractiile mai putin cunoscute ale comunei Straja,care,fireste,nu au nici o legatura cu alegerile din 2016..
    Astfel,poporatia de cca 5300 de locuitori a comunei cuprinde si un numar insemnat fie de neoprotestanti cu acte,adeca penticostali,fie un numar nedefinit de membri ai entitatii numite “Oastea Domnului”,nerecunoscuta de catre BOR si considerata schismatica inca din anii ’30,considerata ca un fel de antecamera a cultului neoprotestant mai susmentionat. Se pot spune multe despre acesti oameni,insa , mai important, este de retinut ca au o disciplina remarcabila,la comanda unor lideri fie locali fie de la structuri regionale care,ce sa vezi,corespund cu viziunea vizuinii politice a domnului Flutur&Sohns,deci ce zice dumnealui cu domnul Nelu,aia e,iese cine trebe!
    Ceea ce ne face sa credem ca de nu era la orizont buclucul cu cei peste 2 milioane de euro,iesea un scor de 75% la 25 % si un CL ajustat corespunzator iar conflictul cu gramatica si ortografia bastinasilor sa fi trecut neobservat…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*