Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Un sucevean a păcălit mai multe asistente și medici cărora le promitea locuri de muncă. A strâns de la ei peste 30.000 de euro

medicUn bărbat din Suceava a reușit să păcălească mai multe asistente și medici cărora le promitea locuri de muncă bine plătite în străinătate.

Individul, în vârstă de 61 de ani, a fost trimis în judecată după ce a păcălit nu mai puțint de 26 de persoane, de la care a obținut nu mai puțin de 33.000 de euro.

like-facebookSuceveanul folosea nume false, precum Paul Muserman sau Anderson, și, în perioada 1 noiembrie 2013- 4 martie 2014, și-a dus la capăt planurile de înșelăciune. Bărbatul s-ar fi aflat în Italia, în această perioadă, iar omul lui de legătură era un fost un medic din Focșani.

Traian O., in varsta de 61 ani, este trimis in judecata deoarece in perioada 1.11.2013- 4. 03.2014 sub identitate falsa a indus in eroare 26 de persoane si a incasat sume de bani cu titlul de cheltuieli ocazionate cu inscrierea in Colegiul Medicilor sau Colegiul Asistentilor, asigurari medicale, taxe ecusoane si le-a promis angajarea in clinici din strainatate in conditii avantajoase. A realizat si prezentat documente fictive pentru 25 de persoane vatamate, reprezentand contracte de munca, chitante emise de banca. Suma totala prejudiciata este de 33.000 euro. La audieri a recunoscut comiterea faptei si a fost de acord sa plateasca prejudiciul”, susțin procurorii.

Anchetatorilor le-a fost foarte greu să dea de el întrucât folosea nume false și date care nu duceau la identificarea sa. Într-un final, el a fost identificat și găsit în Penitenciarul Iași unde are de ispășit o pedeapsa de 12 ani de închisoare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*