Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

PMP: Cerem PSD și PNL să explice de ce au pierdut cinci ani în conflicte sterile, blocând un proiect atât de important precum centura municipiului Rădăuți

pmp-olarean-popoviciPreședintele organizației județene a PMP Suceava, Corneliu Popovici, dar și liderul PMP Rădăuți, Aurel Olărean,  solicită PSD și PNL să explice „de ce au pierdut cinci ani în conflicte sterile, blocând un proiect atât de important precum centura municipiului Rădăuți”.

like-facebook„De Ziua Bucovinei, urăm ”La mulți ani” acestui tărâm sfânt și oamenilor săi! Însă liderilor politici care ne conduc destinele în ultimii ani, le cerem imperativ să explice astăzi, în zi de sărbătoare, de ce au blocat timp de cinci ani un proiect atât de important pentru Bucovina: centura municipiului Rădăuți. Atașăm un document  (vezi-aici-documentul) emis în octombrie 2012 de către Ministerul Transporturilor la cererea fostului primar al municipiului Rădăuți, Aurel Olarean, din care rezultă că toate actele ce țin de București au fost semnate încă din 2009 și 2012. Ce s-a întâmplat după 2012, este doar responsabilitatea PSD și PNL. Așadar, liderii locali ai PSD și PNL să lase festivismul și laudele că realizează ei acest proiect esențial pentru Rădăuți și să răspundă următoarelor întrebări:

1. Din 2012 până în 2014 ați guvernat împreună. Ați deținut toate pârghiile din toate instituțiile statului. PNL a avut, din 2012 până în 2014, trei miniștri ai Transporturilor – Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu și Ramona Mănescu. PSD a rămas, apoi, singur la guvernare și a avut din 2014 până în 2015 alți trei miniștri – Dan Șova, Ioan Rus și Iulian Matache. Domnilor din PNL și PSD Suceava, câte demersuri ați făcut pe lângă acești miniștri pentru a susține proiectul centurii Rădăuți? Arătați-le bucovinenilor documente oficiale, așa cum și noi vă punem la dispoziție.
2. Ce interese ați avut în rezilierea contractului legal încheiat în luna mai 2012, dacă acum ați ajuns exact la același constructor și același proiectant din documentul oficial atașat?
3. De ce nu spuneți bucovinenilor că singura legătură a PSD și PNL cu centura Rădăuți este efortul comun și constant de a bloca realizarea ei, și aceasta, doar din cauză că proiectul a aparținut fostului primar Aurel Olarean?
PMP Suceava vă cere răspunsuri clare și urgente, în numele bucovinenilor pe care i-ați păcălit deja de prea multe ori.
Dacă nu veți răspunde și vă veți ascunde, așa cum vă este obiceiul, PMP Suceava vă recomandă să încetați a vă lăuda cu proiectele altora. De fiecare dată când o veți face, noi vom reacționa, din respect pentru oamenii de bună credință din această zonă, frumoasă și sfântă”.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*