Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Popovici: Vocația trădării este la PNL, iar a minciunii la PSD adică USL-ul de astăzi

lansare-candidati-pmp-5Președintele organizației județene a PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat, sâmbătă, la lansarea candidaților acestui partid la alegerile parlamentare, că la Suceava acolo unde se află mormântul lui Ștefan, „nu putem sta decât cu grumazul semeț ca statuia din centrul orașului”.

like-facebookEl a susținut că cei care se vând marilor partide se bucură de această situație pentru scurt timp. Popovici a subliniat că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost cel care a adus PDL în 2004 la peste 30 la sută și că „îi trăgea de mână pe Tăriceanu și Flutur”.

lansare-candidati-pmp-1„Ce folos au cei care se vând marilor partide? Se bucură pentru scurt timp de aceasta. Sfârșesc sufocați, încet dar sigur, fie că sunt indivizi luați separat sau fie că sunt partide mici.Uitați-vă la PDL. În 2004, risca să nu intre în parlament. Domnul Traian Băsescu a candidat la Primăria Generală a capitalei și a câștigat. A ridicat scorul PD și l-a salvat de la ratarea Parlamentului adică de la moarte politică pe care din păcate o experimentează de ani de zile PNȚCD. În 4 ani de Opoziție, domnul președinte Traian Băsescu a urmat partidul până aproape de 30 la sută. Poate a fost cea mai cruntă perioadă a guvernării Năstase. Ca să ne amintim cum poate crește un partid atunci când este în Opoziție trecând de la 7 la sută cât a obținut în 2000 până la 31 la sută cât a obținut în 2004. Vor spune unii că ați fost împreună cu PNL.Ba nu. Știm cu toții că TB îi trăgea de mână pe scenă și pe Tăriceanu și pe Flutur. Flutur care se mândrește astăzi, că a fost reales în funcția de președinte. Însă,vocația trădării este la PNL iar a minciunii la PSD adică USL-ul de astăzi. Președintele Băsescu a avut de-a face și cu unii,și cu alții.Vi se pare că au învins? Nici pe departe. Sau că au fost învinși.Acum se văd invincibili dar știți de ce? Pentru că la Cotroceni nu mai este un om puternic precum președintele Traian Băsescu. Eu zic să se uite mai bine încoace la noi. Abia renaștem. Colegii noștri veniți de la UNPR au avut și ei experiența cu un partid mare. PSD-ul i-a folosit și i-a mințit. Munca lor nu a mai contat în fața grandomaniei PSD”, a spus Popovici.lansare-candidati-pmp-2

El a afirmat că deși PNP și UNPR sunt două partide mici, ambele aflat la un loc ar putea răsturna „carul mare”. El a mai amintit că județul a cunoscut o dezvoltare pe mai multe domenii în mandatul lui Traian Băsescu.

„Vă spun că buturuga mică răstoarnă carul mare. Om fi noi două partide mici, însă laolaltă vom fi o buturugă suficient de mică încât să le putem răsturna planurile. Putem vorbi cu oamenii de la egal la egal pentru că noi nu ne-am cocoțat pe funcții,suntem la nivelul oamenilor. Putem să le explicăm reducerile de salarii cu care tot vine PSD în campanie sau făcut acestea pentru că astfel nu s-ar mai fi putut plăti salarii și pensii.Nici instituțiile publice să funcționeze. Putem să le spunem adevărul chiar dacă uneori doare. Trebuie să le spune sucevenilor că dezvoltarea pe care a cunoscut-o județul nostru a fost în vremea în care echipa lui Traian Băsescu a fost la guvernare. Aproape 170 milioane de euro au venit numai de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului din care 130 milioane de euro au fost fonduri europene care s-au investit în dezvoltarea municipiilor Suceava, Câmpulung Moldovenesc,orașele Gura Humorului, Rădăuți și în multe unități adminstrativ teritoriale din județ. Acestea sunt fapte și nu vorbe.Am fost secretar de stat, apoi consilier al ministrului prin care a acordat un sprijin enorm județului. Peste 130 km de drumuri au fost refăcute a căror valoare de investiții depășește 40 milioane de euro, ambulatoriul Spitalului Județean a fost modernizat și dotat cu aparatură de ultimă generație la fel ca și Spitalul din Siret, programul ski în Carpați, programul ski în România, domeniul skiabil de la Câmpulung Moldovenesc este doar unul din cele 28 de proiecte în valoare totală de 48 milioane de euro finanțat din fonduri europene și de la buget pentru infrastructura din zona turistică”, a spus Popovici.

lansare-candidati-pmp-3Liderul PMP a mai amintit și de alte investiții cum ar fi construirea de locuințe sociale pentru tineri în Vatra Dornei, Siret, Rădăuți, 7 săli de sport, 4 cămine culturale modernizate, 47 de blocuri reabilitate. El susține că în prezent dezvoltarea județului are loc doar pe hârtie și mai puțin practic.

Atunci când ești sprijinit ești mândru că ești președinte de CJ, nu? Să vedem ce fac acum. Dezvoltarea la Suceava este pe hârtie, extindem aeroportul, moderniză, facem stadion pe hârtie, se cheltuie bani, se plimbă prin piața publică iar după alegeri rămân în sertare. Noi nu am mințit lumea, noi avem rezultate și nu promisiuni. De asta putem spune că luptăm cu fruntea sus. Nu avem de ce să plecăm capul”, a subliniat liderul PMP Suceava.lansare-candidati-pmp-6

În finalul discursului său politic, au fost prezentate pe un ecran câteva din realizările fostului președinte al României, Traian Băsescu pe vremea când s-a aflat la Cotroceni.
La lansarea candidaților PMP ce a avut loc la Sala Mare a Casei de Cultură din Suceava s-au mai aflat președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, președintele executiv al acestui partid, Eugen Tomac, europarlamentarul Siegfried Muresan. Aproximativ 1000 de membri PMP din județ au ținut să fie prezenți la eveniment.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*