Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Tânăr trimis în judecată după un accident mortal. A condus un Mercedes, beat și fără permis

arestatUn tânăr din satul Vuliva, comuna Frătăuții Noi, a fost trimis în judecată de procurori după ce a condu beat și fără permis, a produs un accident mortal, apoi a fugit de la locul accidentului.

Este vorba despre Dacian Roberto Pleșca, care pe  19 august 2016, în jurul orelor 01,46, deşi nu poseda permis de conducere şi avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,10 g/l alcool pur în sânge la prima probă (orele 04,45) şi de 0,90 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă (orele 05,45), s-a deplasat la volanul autoturismului marca „Mercedes-Benz”, de pe raza localității Vuliva,  fiind implicat într-un accident rutier soldat cu decesul victimei B.R., iar în urma producerii evenimentului rutier, la vederea echipajului de poliţie, a părăsit locul producerii acestuia.

like-facebook„Când a ajuns în dreptul imobilului nr. 1039, pe un sector de drum cu limitare de viteză de 40 km/h, a fost surprins de apariţia pe sensul său de mers a mopedului marca „Honda” condus de victima B.R. care se deplasa dinspre loc. Frătăuţii Noi. Inculpatul nu a putut evita impactul şi a lovit frontal mopedul. În urma impactului victima a fost proiectată pe carosabil suferind multiple leziuni. Acesta a fost preluată şi transportată cu ambulanţa la Spitalul Municipal Rădăuţi unde a survenit decesul acesteia.
Urmare sesizării organelor de poliţie, acestea s-au deplasat la faţa locului, la vederea cărora inculpatul a părăsit locul producerii accidentului şi s-a deplasat la domiciliul său, unde a stat ascuns aproximativ 2 ore. Ulterior, a revenit la faţa locului, ocazie cu care a fost testat cu aparatul etilotest, al cărui rezultat a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat la orele 04,17 motiv pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuţi pentru recoltarea probelor de sânge, rezultând ulterior că avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,10 g/l alcool pur în sânge la prima probă (orele 04,45) şi de 0,90 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă (orele 05,45)”, susțin procurorii.

Tânărul de 23 de ani  nu are antecedente penale. El și-a recunoscut faptele.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*