Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

42 de contracte de deszăpezire au fost încheiate la nivelul județului Suceava

deszapezire 1Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a anunțat că la nivelul județului au fost încheiate 42 de contracte de deszăpezire. Afirmațiile vin după ce în week-end-ul trecut, pe mai multe secțiuni de drumuri naționale au fost înregistrate blocaje și chiar întreruperi ale circulației naționale.
like-facebook
Harasim a spus că pentru aceste artere de circulație au fost semnate două contracte, atât pentru Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc cât și pentru Secția Drumuri Naționale Suceava.

Pe drumurile județene a fost semnat doar un singur contract de deszăpezire iar pentru celelalte 39 de contracte aceste au fost încheiate de UAT-uri. Și 75 de unități administrativ teritoriale efectuează lucrări de deszăpezire în regie proprie.

Prefectul a spus că nu va propune demiterea din funcție a directoarei Liliana Dranca de la Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc după ce în zona de munte au fost înregistrate blocaje și întreruperi ale circulației rutiere în week-end-ul trecut din cauza vântului care a spulberat zăpada și a depus-o pe arterele de circulație naționale.

Nu trebuie omis nici faptul că există primării care au încheiat contracte de deszăpezire cu firme de casă. Un exemplu este cea a Primăriei Marginea unde primarul liberal Dumitru Nichitean a încheiat un contract cu firma „Cosadel” a liberalului Lazăr Costel, originar tot din Marginea.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*