Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Direcția Silvică Suceava va scoate la vânzare, anul acesta, 3.500 de pomi de Crăciun. Vezi prețurile!

braziDirecția Silvică Suceava va scoate la vânzare, în acest an,  3.500 de pomi de Crăciun, din speciile brad și molid. Potrivit directorului Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, 3000 vor fi din specia  brad, iar restul molid.

Brazii vor fi recoltați de pe raza ocoalelor silvice din zona de munte Mălini, Rîșca, Falcău, Brodina, Putna, Marginea, Solca, Gura Humorului, Stulpicani, Frasin, Moldovita, Vama, Pojorîta, Crucea.
like-facebook
Prețurile de vânzare vor fi ca și anul trecut, fiind cuprinse între 25 și 40 de lei, iar pomii vor avea  înălțimi între 0,7 și trei metri. Prețurile nu conțin TVA. Pentru pomii care depășesc 3 metri înălțime – considerate comenzi speciale -, pentru fiecare metru în plus se va percepe un tarif de 20 lei fără TVA, față  de pretul categoriei 2-3 m.

Pomii de Crăciun cu proveniența legală sunt cei care prezintă la bază, pe secțiunea de tăiere, amprenta dispozitivului special de marcat cu amprentă dreptunghiulară și au aviz de însoțire. Conducerea Direcției Silvice  susține că DS  administrează doar o parte din fondul forestier al județului, pomi de Crăciun fiind valorificați și  administratori pădurilor  aparținînd  persoanelor juridice, fizice și primăriilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*