Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Concluziile anchetei DSP în cazul pacientului obez plimbat între spitale: Niciun vinovat

om-grasDirecţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a finalizat ancheta cu privire la cazul pacientului de 240 de kilograme plimbat, la începutul lunii octombrie,  între Spitalul Municipal Fălticeni şi Spitalul Judeţean Suceava.

O comisie mixtă de control, formată din reprezentanţi ai DSP, ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate  şi ai Colegiului Medicilor Suceava, a constatat că de fapt nu există niciun vinovat pentru plimbarea bărbatului între spital și că toți cei implicați și-au făcut treaba corect.

like-facebookBărbatul, care suferă de obezitate morbidă,  a chemat prima dată ambulanţa, luni, 3 octombrie, din cauza unor dureri abdominale severe, se precizează într-un comunicat al DSP Suceava. El a fost diagnosticat la Spitalul din Fălticeni cu hernie ombilicală, iar apoi a fost trimis la Spitalul din Suceava, unde a fost diagnosticat cu ulcer varicos. Medicii de la Suceava au decis trimiterea acestuia înapoi la Spitalul din Fălticeni, unde doctorii au refuzat să îl interneze pe motiv că nu au pat atât de mare. După șapte ore, medicii au desci să îl interneze, iar într-un final omul a ajuns din nou la Spitalul Suceava.

„Ca urmare a colaborării dintre cele două unităţi sanitare cu paturi şi a nevoilor speciale ale pacientului, acesta este direcţionat către Compartimentul de Ingrijiri paliative, comuna Vadu Moldovei, din structura Spitalului Municipal Fălticeni unde rămâne internat până pe data de 7 noiembrie 2016. Transferurile cu echipajele ­me­dicale de urgenţă şi autosanitare speciale, au fost realizate prin serviciul 112 şi coordonate prin dispeceratul medical integrat de la ISU Bucovina. Comisia de control a apreciat dacă unităţile sanitare au acordat îngrijiri medicale şi au efectuat investigaţiile paraclinice adecvate pentru rezolvarea cazului medical. Modul în care au comunicat conducerile celor două spitale, a dus, în final, la orientarea corectă a pacientului spre serviciile spitaliceşti necesare”, susțin reprezentanții DSP.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*