Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

lapovitaAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 14- 27 noiembrie.

În Moldova, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea se va încălzi treptat. Temperatura aerului va creşte de la valori medii ale maximelor diurne de 1…2 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ -4…-3 grade, ce caracterizează o vreme deosebit de rece, până la valori peste normele climatologice, în medie, de 10 grade ziua şi 3…4 grade noaptea. În cea de a doua săptămână se va resimţi o uşoară răcire la început, apoi temperaturile vor rămâne relativ constante. Vor fi ninsori trecătoare în primele două zile ale intervalului, apoi, cel mai probabil după data de 20 noiembrie, ploi sau burniţă.

like-facebookLa munte, de la mijlocul primei săptămâni, vremea va intra într-un proces de încălzire. Așadar, dacă acest interval de prognoză va debuta cu valori medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa sub pragul înghețului ( -5…-1 grad), după data de 17 noiembrie acestea vor deveni pozitive, spre medii regionale de 4…6 grade. Minimele nocturne, deși în creștere după data de 16 noiembrie, se vor menține pe tot parcursul intervalului preponderent negative. Condiţii de precipitaţii slabe vor fi aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse la începutul şi la sfârşitul intervalului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*