Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Grevă generală în spitalele sucevene. Operațiile care nu sunt urgente au fost amânate

greva-spitalul-judetean-suceava-3Toate spitalele din judeţul Suceava au intrat, luni dimineaţă, în grevă generală.  Medicii, asistentele, dar și ceilalți angajați din sistemul sanitar, din cele opt spitale sucevene, au intrat în grevă pe perioadă nedeterminată.

Însă va fi asigurată o treime din activitatea obişnuită şi toate urgenţele medico-chirurgicale. Pacienţii internaţi vor beneficia de tratament şi îngrijire medicală completă şi nu vor avea de suferit sub nici o formă.

Totodată, au fost amânate intervenţiile chirurgicale ce nu prezintă urgenţă.

„Vom face grevă până când revendicările noastre vor fi soluționate”, spun la unison cadrele medicale.

Membrii Sanitas sunt nemulţumiţi de salariile şi sporurile pe care le primesc. Aceştia cer aplicarea sporurilor la salariul actual şi nu la cel din 2009, dar şi includerea personalului tehnico-administrativ şi cel din DSP-uri în ordonanţa 20/2016, privind salarizarea bugetarilor.

Alte revendicări sunt legate de reducerea diferenţelor salariale între asistenţii medicali cu studii post-liceale şi cei cu studii superioare, care acum sunt şi de 800 de lei, precum şi eliminarea discrepanţelor salariale între spitalele clinice si cele neclinice. Aici există diferenţe de până la 1200 de lei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*