Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Râmbu, despre cazul lui Mattias: Rezultatele preliminarii de la Institutul de Medicină Legală Iași scoate Spitalul Suceava și Spitalul Rădăuți și probabil și pe cei de la SMURD din orice culpă medicală

mattiasDirectorul Spitalului Județean de Urgență Suceava, Vasile Râmbu, a făcut, luni, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, câteva precizări legate de moartea copilașului de opt luni, pe care medicii îl suspectau de meningită.

„Vreau să vă informez că acel copil a fost adus la spital după 11- 12 zile de tratament din informații luate de pe forumurile de mămici și alte forumuri, deci tratat cumva neinspirat, neprofesionist. El a ajuns la urgența Suceava în stare foarte gravă, practic în comă, cu posibilități foarte puține de a rezolva. La insistențele familiei a fost transferat la un spital de specialitate din Iași și copilul a decedat în timpul transportului de zbor. Rezultatele preliminarii de la Institutul de Medicină Legală Iași scoate Spitalul Suceava și Spitalul Rădăuți și probabil și pe cei de la SMURD din orice culpă medicală. Așteptăm rezultatele finale”, a precizat Râmbu, care a menționat că  Spitalul Județean a fost cel care a sesizat organele de cercetare pentru a face lumină în acest caz.

Deși medicii suceveni l-au diagnosticat cu suspiciune de meningo-encefalită, raportul preliminar al medicilor legiști arată că acesta a murit din cauza  insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința edemului cerebral și hemoragiei digestive.

like-facebookCopilul suferise un traumatism cranio cerebral după ce a căzut de pe o scară, după cum a declarat și mama acestuia, Otilia Urcaciu, la internare, se precizează într-o informare a Spitalului Județean de Urgență Suceava.

„Menționăm că, în conformitate cu corespondența purtată cu alte mame pe facebook, sugarul avea probleme de sănătate din data de 08.10.2016 (febrilitate) când a cerut spijinul mămicilor de pe site și nu ajutorul specializat al medicilor. Constatările preliminare ale Raportului Institutului de Medicină Legală Iași arată că decesul s-a produs datorită insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința edemului cerebral și hemoragiei digestive”, precizează reprezentanții Spitalului Județean Suceava.

 

Petiție online pentru copilașul mort, suspect de meningo-encefalită. „Dreptate pentru micul Mattias”

Revolta părinților! Moartea copilașului de opt luni, suspect de meningită, a stârnit o adevărată campanie de susținere

Revolta părinților! Moartea copilașului de opt luni, suspect de meningită, a stârnit o adevărată campanie de susținere


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*