Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Cei mai tari afaceriști suceveni premiați la Gala Excelenței în Afaceri 2016

gala-excelentei-in-afaceri-49Eveniment de excepție pentru oamenii de afaceri suceveni. Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a organizat Gala Excelenței în Afaceri 2016, manifestare organizată vineri seară, la Conacul Domnesc din Șcheia.

Alături de întreprinzătători și CCCI s-au aflat președintele CJ, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, prefectul Sucevei, Constantin Harasim, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, conducerea Federației Patronale a IPMM Suceava dar și alți invitați.

Președintele CCI Suceava, Nicolae Troașe: „Dorim învingătorilor competiției economice din 2015 putere de muncă, succes în activitate, tenacitate și înțelepciune pentru a continua pe rampa economică ascendentă pe care s-au înscris”.like-facebook

gala-excelentei-in-afaceri-41La rândul său, președintele CJ  a salutat mediul de afaceri sucevean, care pun în mișcare economia Sucevei.

„Vreau să salut mediul de afaceri sucevean,motoarele economice ale zonei. Am aici și de piloți începători, cred că e vorba și de cherosen pentru județul Suceava, motoarele economice. Vin de la o discuție care se referă tot de mediul de afaceri și la perspective de dezvoltare economică. Va trebui ca reprezentant al administrației publice sucevene să fac mai mult pentru îmbunătățirea mediului de afaceri .să fie mai prietenos mediul de afaceri cu dvr. E o provocare la care trebuie să găsim răspunsul și noi și cei care vă controlează pe dvr. și totdeauna mă uit la Timișoara, la Cluj, la alte orașe din vestul țării de ce în toate măsurătorile acolo este considerat mediul de afaceri cel mai prietenos adică administrația prietenoasă cu mediul de afaceri. Ce avem noi de făcut, cum trebuie să ne schimbăm să devenim mai prietenoși cu mediul de afaceri. Vă aduc aminte că acum 3 săptămâni aveam o întâlnire cu cei de la ANAF și cu experți ai dvr.care răspund din punct de vedere financiar și discutam de formularul 088. Și se uitau ei la mine, dar știe președintele de formularul 088?. Era o provocare pentru că dvr.aveați nevoie de transparență,să vi se spună din timp când cereți acele formulare criteriile și ne-am certat o bună bucată de vreme pe aceste măsuri dar cred că a fost în binele mediului de afaceri.Am dat doar un exemplu. Mă aveți la modul sincer aliat în aceste acțiuni pentru că mi-aș dori să se instaleze și mai bine mediul de afaceri și aici în județul Suceava ca să putem vorbi și de pensii și de protecție socială.Felicitări și Doamne ajută!”, a spus președintele CJ, Gheorghe Flutur.gala-excelentei-in-afaceri-34

Și primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a felicitat pe oamenii de afaceri.

„Vreau s felicit toți oamenii de afaceri din această sală. Din punctul meu de vedere cu toții sunteți premianți, știm că mediul de afaceri trece prin momente grele,  mai dificile dar faptul că dvr.sunteți în această sală ne dă tăria să credem că lucrurile merg într-o direcție bună și sper ca anul viitor să fim mai veseli, cu profit mai mult și să ne fie fie mai bine. La mulți ani, oamenilor de afaceri și vă rog să contați pe sprijinul meu și al Primăriei municipiului Suceava”, a spus Lungu.

gala-excelentei-in-afaceri-37Pentru că toamna este anotimpul adunării roadelor şi timpul recunoaşterii meritelor şi performanţelor economice pentru oamenii de afaceri, în fiecare an, în această perioadă, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava identifică şi promovează societăţile capabile să funcţioneze la înalţi parametri de eficienţă şi care au obţinut constant performanţe de-a lungul anilor în cadrul evenimentului Gala Excelenţei în Afaceri 2016.

Pentru comunitatea de afaceri din Bucovina acest eveniment a devenit unul de referinţă, constituind cartea de vizită a succesului şi a performanţei în afaceri.

Ediţia din acest an reprezenta, ca în fiecare an, un moment de rememorare şi evaluare a timpului care a trecut şi a muncii depuse cu greutăţile şi împlinirile ei și este organizat cu sprijinul partenerului principal RECREX, a sponsorilor principali EXPERT MUSIC și VODAFONE și a sponsorilor Auchan Suceava, Auto Schunn, Banca Transilvania, BCR, BRD – Groupe Societe Generale, Depozit și Florărie Queen, Elsira, Generali Asigurări, Groupama Asigurări, Promoart și Selgros.gala-excelentei-in-afaceri-15
De asemenea, pe lângă Topul Firmelor, în cadrul Galei Excelenţei în Afaceri 2016 au fost acordate Trofee de Excelenţă şi Premii Speciale pentru a răsplăti elementele cheie de diferenţiere pe piaţă, continuitatea în activitate, eficienţa şi competitivitatea, iar spiritul antreprenorial novator, „abilitatea de a genera idei” şi creativitatea sunt atribute extrem de importante fiind răsplătite într-un cadru festiv.

Trofee de excelență

Pentru parteneriat startegic și durabil în susținerea mediului atreprenoriatul
Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava
Pentru cea mai mare cifră de afaceri în 2015
Egger România-Rădăuți
Pentru cel mai mare profit în 2015-dar și managerul anului 2015
Betty Ice Suceava-Vasile Armean-managerul anului
Angajatorului anului 2014
Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer-Rădăuți
Inovare în domeniul gourmet
Quality Natural SRL
Cea mai dinamică extindere de rețea pe magazine
Marelbo Prod Com SRL Vicov de Sus
Trofeul de excelență pentru 25 de ani de activitate
SC Adria SRL,SC Ambro SA , SC Con Bucovina SA,SC Consuc SA ,SC Mobila SA Rădăuți,Novasil SA,Popas Turistic Bucovina SRL și Restaco SRL
Trofeul de Excelență pentru 20 de ani de activitate
SC Bilco Trading SRl, SCChitruc A&A Impex SRL,Drupo SRL ,Euro Tehnic SRL,Evesicran SRL,Osborn Internațional SRL,SC Savcom SRL și SC Tarsin Com SRL.
Partener Principal
Recrex
Trofee speciale pentru parteneriat dinamic și durabil cu Camera de Comerț și Industrie în anul 2015
SC Calcarul SA Pojorâta, Confana Industries SRL,Dorna SA,Dorna Medical SRL,Intus,Killer SRL,Mușatinii SA,Nicolis Prodcom SRL, Primagra SRL, Railex SRL, Sami Plastic SRL,Super Star Com, Test Prima și Ursa Mare Comprod SRL

14895462_10205504917301118_1428729303_oÎmbucurător este faptul că numărul firmelor care îndeplinesc criteriile de participare la Topul Firmelor, stabilite prin aplicarea unui soft la nivel naţional, este într-o permanentă creştere, evenimentul fiind organizat de către camerele de comerț și industrie în conformitate cu prevederile art. 4, lit. m din Legea nr. 335/2007 privind camerele de comerț și industrie. Evaluarea nivelului de performanţă şi stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate şi grupe de mărime a firmelor, se realizează în baza unei metodologii de către Comisiile pentru realizarea Topului Firmelor, constituite pe domeniile respective. Astfel, sunt prevăzute la nivel teritorial domenii ale Topului: Cercetare – Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură şi Industrie Alimentară; Construcţii; Servicii; Comerţ, Export, Turism, împărţirea domeniilor pe grupe de activitate realizându-se în baza Codului CAEN, al obiectului de activitate, declarat pe propria răspundere a firmelor în situaţiile financiare anuale.
Sursele de informații utilizate în întocmirea Topului sunt cele din situaţiile financiare ale societăţilor pentru anul anterior, conforme cu Directivele Europene, furnizate de Ministerul Finanţelor Publice; informaţii despre firmele legal înregistrate în România, furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului și informaţiile despre firme, rezultate din activitatea camerelor judeţene. Sunt admise în topurile judeţene de firme entităţile care sunt comercianţi conform legii şi îndeplinesc simultan următoarele condiţii, cu privire la datele de bilanţ depus pentru anul anterior: profit din exploatare pozitiv; cifră de afaceri de minim 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor şi minim 250.000 lei în cazul celorlalte entități.

Clasificarea întreprinderilor pe clase de mărime se realizează în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, care stabileşte criteriile de încadrare a firmelor, după cum urmează: Microîntreprinderi – au până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei, întreprinderi mici – au între 10 şi 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei, întreprinderi mijlocii – au între 50 şi 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro și întreprinderi mari – au între 250 şi 999 de salariaţi. Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor sunt: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienţa utilizării resurselor umane; eficienţa utilizării capitalului angajat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*