Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Primăria Suceava primește peste 600.000 lei de la Ministerul Finanțelor pentru plata salariilor din învățământul preuniversitar

primaria suceavaAdministraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a anunțat Primăria Suceava că va primi de la Ministerul Finanțelor bani pentru plata cheltuielilor de personal din învăţământul preuniversitar. Este vorba despre 617.200 de lei.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice susține că ase face în urma modificărilor intervenite asupra sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA), pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate.

like-facebookFondurile au menirea de asigura plata salariilor, sporurilor indemnizaţiilor şi altor drepturi salariale aferente trimestrului al patrulea al anului 2016, acestea fiind disponibilizate în urma centralizării notelor de fundamentare înaintate de centrele bugetare din învăţământul preuniversitar, cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Din totalul celor 25 de centre bugetare din Suceava, prin rectificare a bugetului local, câte un supliment financiar va ajunge doar la 11 , cele mai mari sume fiind orientate către Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”-418.000 de lei, Colegiul Naţional „Petru Muşat”-271.000 de lei şi Colegiul Naţional Tehnic „Al I. Cuza”-215.000 de lei. Celelalte 14 centre bugetare vor avea parte de diminuări de bani , totalul estimat iniţial fiind mai mare decât necesarul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*