Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Cum va fi vremea în weekend. Vezi unde va ninge!

lapovita si ninsoareÎn weekend, vremea va fi mai rece decât ar trebui în această perioadă din an. Cerul se va înnora, în unele regiuni va ploua, iar la munte precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. În afară de ziua de sâmbătă, când masa de aer rece se retrage puțin și lasă loc unor mase de aer mai cald, în restul zilelor până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de vreme rece cu maxime în general între 6 si 13 grade, cu cele mai mici valori în Moldova.

like-facebookVineri, valorile termice vor caracteriza o vreme mai rece decât ar fi normal la această dată, în special în jumătatea de sud-est a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumatatea de sud si estul ţării dar numai izolat va ploua slab în Banat si Oltenia, iar în rest vor fi condiţii de burniţă. Local vântul va avea intensificări în sud-est. Dimineaţa izolat va fi ceaţă iar în nord şi centru, brumă, potrivit Realitatea TV. 

În București vom avea parte de o vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an. În jur de 9 grade la amiază – maxima. Cerul va avea înnorări în cursul zilei.

La munte, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara si noaptea când local se vor semnala precipitaţii în zona Carpaţilor Orientali, unde la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile şi cu totul izolat în restul masivelor montane. Vântul se va intensifica mai ales spre dimineaţa, urmând a sufla tare. Temperatura aerului va marca o scãdere faţă de ieri. La amiază vor fi 4 grade la Paltinis si la Predeal, 2 la Semenic, 3 la Sinaia, 7 la Arieseni si -2 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

În regiunile intracarpatice tot vreme rece cu maxime în general între 10 şi 13 grade, mai mici de 10 în depresiunile transilvane, spre 7 grade. Dar măcar norii vor lăsa loc si soarelui iar ploi slabe nu vor fi decit izolat in Banat si sud-vestul Transilvaniei.

În sud însă, şanse mici de soare, izolat ploi slabe în Oltenia şi condiţii de burniţă în Muntenia. Temperatura nu ajunge la 10-11 grade decât în vestul Olteniei. În rest, 9 grade la Craiova, Giurgiu si Călăraşi, 8 la Pitesti si Buzau.

în Dobrogea, la fel, vreme închisă şi condiţii de burniţă şi frig: 8 grade cel mult la Tulcea dar si la Constanta.

În Moldova, vreme deosebit de rece pentru această dată cu maxime de 8 grade la Suceava, Bacau si Focsani si 7 la Iasi si Galati. Pe ici pe colo burnita dar si citeva raze de soare.*

Sâmbătă, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în cele sudice și sud-estice valorile termice vor marca o creștere și se vor apropia de cele climatologic specifice acestei perioade.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade la Miercurea Ciuc și 16 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, nord şi centru unde pe arii restrânse va ploua slab. În zona montană precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Local vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, viscolind și spulberând ninsoarea pe creste. Dimineata, izolat va fi ceata iar în centru şi în sud vor fi condiţii de brumă.

În București, sâmbătă vom avea 1-3 grade dimineaţa şi în jur de 14 grade la amiaza.

Duminică, valorile termice, deși în scădere, se vor situa în general în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 6-7 grade in depresiunile intramontane și 14 grade la Drobeta Turnu Severin, Alexandria si Giurgiu. În regiunile intracrapatice și în zona montană, pe arii relativ extinse va ploua. Pe spații mici vor fi condiții de brumă.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros. 4-6 grade dimineața și o maximă mai mică decât sâmbătă, 12-13 grade.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*