Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Doi puști au lăsat o bătrână fără 2.500 de lei. S-au oferit să o ajute la treburi, în gospodărie, dar i-au furat toți banii

informare-furturi-imprietenire-2Doi puști  de 14 și 15 ani sunt cercetați de polițiști după ce au furat de la o bătrână de 83 de ani din comuna Mușenița peste 2.500 lei.

Cei doi băieți, din aceeași localitate,  o ajutau ocazional pe victimă la treburi în gospodărie și  au recunoscut faptul că, în perioada 10-21.10.2016, au intrat de mai multe în locuința victimei și au sustras bani, prejudiciul fiind de circa 2.500 lei, din care a fost recuperată suma de 550 lei și 20 Euro, ce au fost predați persoanei vătămate.
like-facebook
În primele 9 luni ale anului, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au fost sesizate 72 de furturi prin împrietenire.

În perioada 17 – 22 octombrie 2016, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi de prevenire şi informare, atât în mediul urban cât şi rural, grupul ţintă fiind persoane vârstnice vulnerabile la infracţiunile de furt prin împrietenire.
Poliţiştii din cadrul posturilor de poliţie şi poliţiştii de proximitate din mediul urban au realizat situaţii privind zonele în care locuiesc persoane vulnerabile, activităţile preventive fiind derulate din casă în casă în vederea informării şi responsabilizării persoanelor vârstnice şi creşterii gradului de siguranţă a acestora.

De asemenea, activităţile au fost desfăşurate şi în spaţiile publice, în parcuri şi pieţe, în aceste cazuri informarea efectuându-se prin înmânarea de materiale preventive (scrisori, pliante, broşuri). Peste 1000 de astfel de materiale au fost distribuite de poliţişti în mun. Suceava, mun. Clung. Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Inedită a fost şi iniţierea acţiunii ,,nepotul isteţ” , peste 100 de tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani din cadrul Şcolilor generale nr. 3 şi 9, dar şi din cadrul Colegiului Naţional ,,Petru Rareş” Suceava , dobândind în urma activităţilor interactive şi instructajelor primite, rolul de formator în familie. Aceştia şi-au asumat un rol activ în diseminarea în familiile lor şi în societate în general, a recomandărilor preventive şi a măsurilor de siguranţă personală şi patrimonială.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*