Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Ședință comună- CJ Suceava și CR Cernăuți. Flutur: O zi istorică pentru județul Suceava

sedinta-comuna-suceava-cernauti-1La Palatul Administrativ din Suceava a avut loc, vineri, ședința comună a Consiliului Județean Suceava și a Consiliului Regional Cernăuți. Au fost prezenți pe lângă membrii celor două deliberative, prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, și omologul său din Cernăuți, consulul României la Cernăuți, primarul Sucevei, Ion Lungu, primari din județul nostru, directorii unor unități de învățământ special.

Pe ordinea de zi s-au aflat șase puncte: dezvoltarea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră a județului Suceava și a regiunii Cernăuți, cooperare între cele două zone în domeniul educațional, dezvoltarea serviciilor de sănătate în zona transfrontalieră a județului Suceava și a regiunii Cernăuți, dezvoltarea mediului de afaceri în zona transfrontalieră, cooperare în domeniul situațiilor de urgență și conservarea și promovarea patrimoniului cultural a județului Suceava și a regiunii Cernăuți.

sedinta-comuna-suceava-cernauti-2Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că această ședință comună este a treia, prima având loc în 2009, iar cea de a doua în 2012. Domnia sa a mai precizat că pe ordinea de zi a reuniunii se afla și un al șaptea punct care se referea la descentralizare, dar la solicitarea omologilor din Cernăuți acesta a fost amânat pentru o viitoare ședință. Flutur a mai precizat că reuniunea comună a fost pregătită circa trei luni când au avut loc întâlniri ale grupurilor mixte de lucru și că această ședință reprezintă „o zi istorică pentru județul Suceava”.

Șeful administrației județene a urat „La mulți ani” președintelui Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean, care își sărbătorește ziua de naștere.sedinta-comuna-suceava-cernauti-5

„Ce coincidență! Ce se poate întâmpla mai frumos de ziua ta decât să îți sărbătorești într-un cadru atât de festiv cu cele două deliberative ale Sucevei și Cernăuțiului într-o ședință comună. În programul zilei de astăzi, o să ținem seama de acest eveniment și în partea a doua o să încercăm să ne manifestăm ca atare”, a spus Futur.

Reuniunea a început cu intonarea imnurilor de stat ale celor două țări: România și Ucraina.
După patru ore de discuții, cele două deliberative au adoptat o rezoluție a ședinței comune în care sunt incluse în detaliu cele șase puncte de pe ordinea de zi care au fost dezbătute în cadrul reuniunii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*