Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Rezultat preliminar! Legiștii spun că Mattias a murit din cauza unui edem cerebral. SJU: Mama cerea sprijin pe Facebook, nu ajutor specializat

copilas-suspect-de-meningo-encefalita-mort-la-suceavaCazul micuțului Mattias, copilul de opt luni, dintr-o familie din Falcău, care a murit în timp ce era transferat la o clinică din Iași ia o nouă întorsătură. Deși medicii suceveni l-au diagnosticat cu suspiciune de meningo-encefalită, raportul preliminar al medicilor legiști arată că acesta a murit din cauza  insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința edemului cerebral și hemoragiei digestive.

like-facebookCopilul suferise un traumatism cranio cerebral după ce a căzut de pe o scară, după cum a declarat și mama acestuia, Otilia Urcaciu, la internare, se precizează într-o informare a Spitalului Județean de Urgență Suceava.

„Menționăm că, în conformitate cu corespondența purtată cu alte mame pe facebook, sugarul avea probleme de sănătate din data de 08.10.2016 (febrilitate) când a cerut spijinul mămicilor de pe site și nu ajutorul specializat al medicilor. Constatările preliminare ale Raportului Institutului de Medicină Legală Iași arată că decesul s-a produs datorită insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința edemului cerebral și hemoragiei digestive”, precizează reprezentanții Spitalului Județean Suceava.

Reamintim că un copilaș de opt luni a murit marți în timp ce era transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Iași. Copilul provine dintr-o familie din localitatea Falcău, iar de săptămâna trecută a început să îi fie rău.

Mama acestuia, o tânără de 23 de ani, l-a dus la medicul din localitate, care i-a prescris antibiotic, dar copilașul a început să aibă convulsii motiv pentru care Otilia Urcaciuc l-a dus la Spitalul din Rădăuți luni.

De aici, medicii și-au dat seama că starea sa este foarte gravă pentru că era în stare febrilă și avea convulsii și au decis transferul copilașului la Spitalul Județean Suceava.

like-facebookMarți, el a intrat în comă, fiind suspect de meningo-encefalită, motiv pentru care s-a decis trimiterea sa cu un elicopter SMURD la  Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Din păcate, însă, nu a mai ajuns. Copilul a decedat în drum spre Iași.

Petiție online pentru copilașul mort, suspect de meningo-encefalită. „Dreptate pentru micul Mattias”

Revolta părinților! Moartea copilașului de opt luni, suspect de meningită, a stârnit o adevărată campanie de susținere

Revolta părinților! Moartea copilașului de opt luni, suspect de meningită, a stârnit o adevărată campanie de susținere


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*