Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Președintele CNIPMMR: Numărul firmelor înscrise în județul nostru în acest an este mai mic cu 10%

jianu-imm-suceavaPreședintele Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România(CNIPMMR), Florin Jianu a declarat, joi, la Suceava că potrivit Registrului Comerțului se constată că în acest an, comparativ cu anul trecut, numărul firmelor înscrise în județul nostru este mai mic cu 10 la sută. El  a făcut și o scurtă prezentare a „cărții albe a IMM din Regiunea de Nord Est”, care a fost deja publicată, carte ce reprezintă un barometru al mediului de afaceri.

like-facebook„O cercetare care se desfășoară în fiecare an pe 1000 de întreprinători, un număr de 25 la sută de întreprinzători au fost din întreaga regiune. Așa cum se arată în această carte, în ultimii 5 ani, peste 16 la sută din firme și-au redus activitatea, 63% din IMM funcționează la aceeași parametri și numai 19% și-a intensificat activitatea în Regiunea Nord Est. Unul din trei întreprinzători consideră evoluția mediul de afaceri ca fiind stânjenitoare, favorabil afacerilor-12%, iar neutră-aproape 60%. În ceea ce privește evoluția economică a anului viitor, aici constatăm o creștere de la cele 12% la 15%, întreprinzătorii cred că va fi o evoluție pozitivă anul viitor, fiind înregistrată o creștere cu 3%. Neutră-56%, stânjenitoare-28,79%. Și aici aproape unul din trei întreprinzători consideră că evoluția va fi stânjenitoare. Performanțele firmelor în 2016 comparativ cu anul 2015 ,aproape jumătate din firme susțin că au avut performanțe egale, mai bune-42%, mult mai bune-1,52%, celelalte procente fiind mai slabe sau puțin mai slabe”,  a spus Jianu.

Legat de principalele oportunități de afaceri în 2016, potrivit președintelui CNIPMMR, ele sunt legate de cererea pe piața internă, penetrare de noi piețe sau de asimiliarea de noi produse.

„În topul nostru, numai unu din 10 întreprizători consideră drept favorabil sau ca oportunitate obținerea unui grand de fonduri europene. Acesta ar trebui să fie un semnal foarte puternic trimis de mediul de afaceri, fondurile europene care ar trebui să fie principalul motor de dezvoltare al economiei. În acest moment însă nu se întâmplă acest lucru”, a spus Jianu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*