Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Proiectul de modernizare a Pieței Burdujeni, pe masa consilierilor locali

cl suceavaProiectul de acoperire şi modernizare a Pieţei Burdujeni din municipiul Suceava revine în actualitate, investiţia aprobată în urmă cu 3 ani fiind reevaluată.

În şedinţă ordinară, consilierii locali vor trebui să aprobe un alt studiu de fezabilitate şi  noi indicatori tehnico-economici. Astfel, conform acestora din urmă, valoarea totală a investiţiei este dimensionată la 3,1 milioane de lei (fără TVA).

like-facebookPrimii indicatori tehnico-economici au fost stabiliţi în 2013, însă documentaţia a fost supusă modificărilor, în sensul adaptării la noile cerinţe legislative privind creşterea gradului de siguranţă la foc a construcţiilor.

Documentaţia tehnică modificată a fost transmisă înspre avizare Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”  în cursul anului 2016, exigenţele mărite vizând detecţia, semnalizarea şi stingerea incendiilor, dar şi rezistenţa la foc a materialelor folosite, toate acestea inducând costuri suplimentare.

Noua investiţie, presupunând construirea unei clădiri cu parter, se va desfăşura pe parcursul anilor 2017 şi 2018, cu alocare de 500.000 de lei în prima etapă şi o alta de 2 milioane de lei, într-o a doua.  Soluţia tehnică urmăreşte realizarea unui sistem de închideri cu panouri  şi tâmplărie termopan, prevăzută fiind inclusiv amenajarea de instalaţii de încălzire şi de răcire-ventilare.

Piaţa agroalimentară Burdujeni funcţionează în zona „Cuza Vodă III”, la această dată comercializarea legumelor şi fructelor făcându-se în aer liber sau la tarabe cu copertine pe structură uşoară. Primarul Ion Lungu a făcut  promisiuni de modernizare a pieţei Burdujeni încă din campania electorală din 2012, acestea fiind înnoite cu prilejul alegerile locale


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*