Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Patru tineri reținuți cu focuri de armă la frontieră. Făceau contrabandă cu țigări

tigariPolițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au observat, joi, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea graniței cu Ucraina, pe direcția localității Mușenița, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

Imediat polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.
Drept urmare, polițiștii de frontieră au folosit, conform prevederilor legale, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

like-facebookAstfel, polițiștii de frontieră au reținut patru persoane de sex masculin, cetățeni ucraineni, unul în vârstă de 18 ani şi trei de 17 ani.

Polițiștii de frontieră au procedat la cercetarea zonei si au depistat un autoturism marca Mitsubishi Shogun înmatriculat în Marea Britanie şi mai multe colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 41.650 lei, au fost confiscate, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de aproximativ 5.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

Celor patru ucraineni, polițiștii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.
De asemenea, față de persoanele în cauză s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*