Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Participarea județului Suceava la constituirea Clusterului Regional Suceava- Botoșani, aprobată de consilierii județeni suceveni

cj-suceava-24Deliberativul județean a aprobat, miercuri, participarea județului Suceava la constituirea Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, în calitate de membru fondator, a actului Constitutiv și al Statutului.

like-facebookPotrivit proiectului, președintele CJ, Gheorghe Flutur este cel care a fost desemnat să semneze actele documentele necesare costituirii Asociației Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, iar vicepreședitele CJ, Viorel Seredenciuc, este cel care va reprezenta județul în Adunarea Generală a Asociației Clusterului Regional. Din asociație nu fac parte Consiliul Județean Botoșani și Camera Agricolă Suceava.

Fostul președinte al CJ, social democratul Cătălin Nechifor, a spus că la acest cluster nu se află Consiliul Județean Botoșani, dar apare în această asociație o singură firmă din acest județ „Doly Com”, firmă aflată în insolvență.

Aș sugera să integrăm la membri fondatori și CJ Botoșani, trebuie să existe un echilibru, de a demonstrat o chestiune de orgoliu. Nu cred că e suficient să fim numai noi din Suceava prezenți, iar din partea cealaltă doar Primăria, Camera de Comerț și o firmă de distribuție. Din 17 octombrie 2015 DOLY COM și-a cerut insolvența, deci un pic de atenție la acești parteneri”, a spus Nechifor.

Pe de altă parte, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că „de acest proiect s-au ocupat mai mult Camerele de Comerț din Suceava și Botoșani, n-am pus nici un filtru la nimeni, să vină sau să nu vină. E un început, mai putem să discutăm cine să mai vină”.

În conferința de presă care a urmat după ședința CJ, Flutur a spus că la discuțiile care au avut loc când s-au pus bazele acestui cluster, conducerea CJ Botoșani însă nu a răspuns.

„Nu am primit răspunsul de la ei ,au participat la toate întâlnirile tehnice, dar încă nu am primit răspunsul”,  a spus șeful administrației județene.

Proiectul își propune implementarea unor proiecte cu finanțare europeană în special în domeniul alimentar.
Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani are următorii membri : Consiliul Județean Suceava, Primăria Suceava, Primăria Botoșani, Camerele de Comerț și Industrie Suceava și Botoșani, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava și societățile comerciale Alessia Star Arbore, Bermas Șcheia, Betty Ice Suceava, Bucovina Șcheia, Chitriuc A & A Impex Siret, Cooperativa Agricolă Timineanca Fundu Moldovei, Dampf Prod Fălticeni, Killer Horodnic de Jos, Facos Șcheia, Laktotrio 2001 Prod Horodniceni, Mărțișorul Com Cacica, Mărul Argintiu Șcheia și Doly Com Distribuție Botoșani.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*