Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Accident de muncă la Holzindustrie Schweighofer. Un angajat a ajuns de urgență la spital

ranit accident ars (2)Un accident de muncă a avut loc la Holzindustrie Schweighofer, în municipiul Rădăuți. Un angajat al firmei, de 24 de ani, din localitatea Grămești, a ajuns de urgență la spital, duminică seară, după ce și-a prins picioarele între racleții lanțurilor de la un separator de scândură și cadrul metalic al separatorului.

like-facebookIncidentul s-a petrecut în hala de tăiere scânduri. Ionuț D. se afla în separatorul de scândură pentru a-l curăța de resturi de material lemnos, iar un coleg de-al său, un bărbat de 37 de ani din Siret (Florin C.), nu s-a asigurat dacă în interiorul mașinii se află vreo persoană, și a pus în funcțiune separatorul, Ionuț D. prinzându-și picioarele.

O ambulanță a fost chemată de urgență la locul respectiv, iar tânărul de 24 de ani a fost dus la Spitalul Municipiului Rădăuți. Medicii de aici l-au diagnosticat cu „fractură deschisă gambele bilaterale”, iar din cauza stării grave în care se afla tânărul au decis să îl transfere la Spitalul Județean Suceava.

Polițiștii fac cercetări în acest caz cu privire la săvârșirea infracțiunii de „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.

„Regretăm incidentul şi facem precizarea că depunem toate eforturile pentru a identifica și implementa noi soluţii ce pot duce la prevenirea unor astfel de evenimente nedorite. Tânărul I.D., angajat din luna aprilie a acestui an ca muncitor necalificat, efectua lucrări de curățenie la un utilaj însă, din motive necunoscute la această dată, un operator a pornit utilajul, manevră ce a dus la rănirea, la nivelul membrelor inferioare, a angajatului nostru. Circumstanţele evenimentului, aflat în atenția autorităților competente, sunt supuse unei anchete minuțioase la faţa locului. La această anchetă se adaugă și eforturile Holzindustrie Schweighofer de a determina cauzele acestui regretabil accident”, susțin reprezentanții Holzindustrie.

 

Menţionăm că, pe lângă investiţiile importante în echipamente de protecție și în instruirea specifică, angajaţii Holzindustrie Schweighofer beneficiază şi de o asigurare privată de sănătate.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. EcoGreen says:

    Foarte bine, sper sa i se amputeze ambele picioare. Gunoi nenorocit si risipa de oxigen, parazit al tarii si al planetei.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*