Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Traficantul de droguri Petru Saviuc, pus sub control judiciar. Ce a decis instanța în privința fratelui său

saltat-de-mascatiCurtea de Apel Suceava a admis contestaţia formulată de Petru Tudor Saviuc împotriva deciziei Tribunalului Suceava și a desființat-o în parte. Instanța a înlocuit măsura arestării preventive luată faţă de acesta cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 40 de zile.

Aceeași instanța a dispus ca, pe durata controlului judiciar, inculpatul Saviuc Petru Tudor să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În acest sens, judecătorul de drepturi şi libertăţi desemnează ca organ judiciar de supraveghere Poliţia oraşului Siret, jud. Suceava. să nu depăşească limita teritorială a judeţului Suceava decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura; să nu comunice cu inculpatul Burian Josua Gheorghe şi cu martora Husariu Anca Anamaria, direct sau indirect, pe nicio cale.

like-facebookDe asemenea, Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Saviuc Adrian-Emanuel împotriva aceleiaşi încheieri.

Cei doi sunt dealeri de droguri cu state vechi în Suceava. De mai mulți ani și-au format o clientelă pe care o aproviziona cu drogrui din Spania, unde au lucrat. De acolo, drogurile  erau trimise în general ascunse în diverse colete, uneori fiind folosiți mai mulți consumatori de droguri din localitatea Siret pentru a le ridica, alteori acestea fiind trimise cu destinatari fictivi, iar apoi aceștia se deplasau personal să le ridice în momentul în care firma transportatoare de colete se afla în orașul Siret.

Potrivit anchetatorilor Adrian Emanuel Saviuc, în după-amiaza zilei de 14 septembrie, a introdus în țară, prin intermediul unei firme de transport internațional, din Spania, o cantitate de peste 1,5 kilograme de cannabis și 2,65 grame cocaină, pe care intenționa să le pună în vânzare pe raza municipiului București și a orașului Siret.

Anchetatorii arată că la începutul lunii mai 2016, inculpatul Joshua George Burian, de 23 de ani, a fost abordat de inculpatul Petru Tudor Saviuc, care i-a propus să vândă pentru el droguri, respectiv cannabis, stabilind un preț de aproximativ 30 de lei pe gram pentru el, la care inculpatul să își adauge un „capac” de 10-15 lei, fiind vorba de cantități de cel puțin 100 de grame. In seara zilei de 27 mai 2016, în timp ce se juca la „păcănele” în Iulius Mall, la Metropolis, Burian l-a abordat pe investigatorului acoperit „Ion Mădălin”, pe care l-a întrebat dacă nu ar fi interesat să cumpere o cantitate mai mare de cannabis.

„Ion Mădălin” i-a spus că este interesat dacă prețul este bun, iar Burian s-a oferit să-i vândă  cu prețul de 50 de lei gramul cantitatea de 100 de grame de cannabis, iar dacă acesta cumpăra o cantitate mai mare, respectiv în jur de 300 de grame, să vândă cu un preț mai mic, de 45 de lei gramul.

Pe 31 mai, investigatorului acoperit „Ion Mădălin” la sunat pe Burian, după ce acesta i-a lăsat numărul de telefon pe Facebook, și au mers la Siret să ia drogurile.

Burian s-a deplasat cu mașina sa și s-a întâlnit cu inculpatul Petru Tudor Saviuc, care i-a spus că mai are doar cantitatea de 200 de grame de cannabis și nu 300, cum îi spusese investigatorului acoperit „Ion Mădălin”, după care s-a întors în Suceava și i-a comunicat investigatorului acoperit.

S-au întâlnit la o stație Rompetrol, aflată după sediul unității de Jandarmi din cartierul sucevean Ițcani, și  inculpatul Joshua George Burian i-a spus investigatorului acoperit „Ion Mădălin” că are doar 200 de grame de cannabis pentru care au stabilit ca acesta să îi achite suma de 9.500 de lei. Cât au discutat, inculpatul a lăsat cantitatea de 200 de grame de cannabis într-un sac menajer de culoare neagră în torpedoul mașinii, apoi inculpatul a mers la mașină, a luat punga cu cannabis, a pus-o în borsetă. S-a întors la masă, unde a scos un mugur de canabis pentru ca „Ion Mădălin” să vadă calitatea mărfii. În acel moment, au intervenit polițiștii și l-au prins în flagrant.

Pe lângă „marfa” din borsetă, acesta mai avea aproximativ un gram de cannabis pe care îl luase pentru consum propriu, drogurile fiind ascunse sub carcasa de la frâna de mână.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*