Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Liderul PMP cere explicații șefului județului, dar și inspectorului școlar general privind numărul mic de școli avizate de ISU

scoli inchiseLiderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, a solicitat prefectului județului, președintelui Consiliului Județean și șefului învățământului sucevean să explice de ce numărul de școli avizate de ISU în acest an este mai mic față de anul trecut în condițiile în care județului nostru i-a fost alocată suma de circa 60 de milioane de lei pentru investiții în unitățile de învățământ.

like-facebook„Peste două săptămâni începe anul școlar. A fost o vară ferbinte, plină de evenimente, plină de festivaluri, plină de acțiuni de promovare, vizibilitate, frumoase…A început Suceava să se mai miște un pic însă parcă am uitat de lucrurile importante. Învățământul sucevan se refelectă spre generația care urmează. Pe 28 iulie, într-o conferință de presă președintele CJ spunea că județul va beneficia de 60 de milioane de lei pentru investiții care să ducă la autorizarea sanitară școlilor. Din presa de anul trecut și cea de anul ăsta cifrele nu prea bat. 313 unități de învățământ avizate în 2015 și 301, spune inspectrul șef al învățământului sucevean, în 2016. Și chiar dacă nu e corectă cifra tot în jurul cifrei de 3 ne învârtim în condițiile în care vorbim de 13,5 milioane de euro alocați județului Suceava pentru investiții în autorizarea școlilor. Ce s-a întâmplat atunci? Nu au ajuns banii, au zis doar cifra, au venit banii, dar s-au dus în altă parte? Stăm cu banii în cont și nu facem lucrările. Le cer inspectorului școlar al învățământului sucevean să explice părinților dacă nu unei formațiuni politice ce s-a întâmplau cu banii ăștia și de ce avem școli mai puțin autorizate în acest an. Îi cer prefectului ca reprezentant al Guvernului să ia poziție și să clarifice acest lucru și nu în ultimul rând. Îi cer chiar și președintelui CJ pentru că dândul s-a luptat pentru ca acești bani, cei 60 de milioane de lei să-i aducă la Suceava și nu cred că îi găsesști în condițiile de astăzi ici-colea…Ca să nu mai vorbim de avizare ISU care iar reprezintă un risc mare de accidente în caz de cutremur, incendiu, inundații. O problemă care este tratată cu superficalitate de administrațiile județene și locale pentru că ea se îndreaptă asupra copiilor iar ați trimite copii într-oastfel de școală este foarte grav.Vreau și din acest punct de vedere ca inspectorul general școlar cât și prefectul să-și spună punctul lor de vedere. Bani sunt pentru festivaluri sau nu știu ce manifestări dar este mai importantă siguranța copilui decât orice festival care a avut loc..Sunt o persoană care susțin promovarea zonei dar nu putem trece pe plan secund copii”, a spus Popovici.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*