Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Profesor de limba română din Suceava, decorat de președintele României

daniela creredeevUn profesor de limba română din Suceava a fost decorat, miercuri, de președintele României, Klaus Iohannis, pentru contribuția avută la formarea tinerilor.

Este vorba despre Daniela Luminița Ceredeev, de la Școala gimnazială Vatra Moldoviței, care a fost decorată, de Ziua Limbii Române, cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler, pentru că atât ea, cât și alți șase profesori din România decorați miercuri au contribuit „în mod exemplar la formarea intelectuală și fizică a tinerelor generații precum și la creșterea aportului învățământului la dezvoltarea societății românești”.

like-facebookAceasta  este și coordonatoarea  Asociaţiei Proiect Pro Europa, și a obţinut Premiul „Coordonatorul de voluntari al anului”, pentru că, în 2015, a coordonat 340 de voluntari.

„Rolul profesorilor de limba română devine astfel acela de păstrător al identității naționale, într-un context dinamic, aflat într-o rapidă și permanentă schimbare. Sunt bucuros că am ocazia să recunosc meritele unor dascăli cu vocație, care se remarcă prin dăruirea față de profesia didactică și față de comunitate, precum și prin exemplul pe care îl oferiți tinerilor. Rezultatele dumneavoastră sunt excepționale — fie la concursuri și olimpiade școlare de limba și literatura română, fie în motivarea elevilor în parcursul educațional către devenirea lor ca membri activi în societate”, a spus  Iohannis.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*